Depozitul de deșeuri de la Cristian, extins cu încă o celulă de peste 26.000 metri pătrați

549

Depozitul de deșeuri de la Cristian deservește toate localitățile județului Sibiu. Este situat pe o suprafață de 18 hectare, suprafață pe care au fost deja amenajate patru celule în care se gestionează deșeurile. S-au depus actele pentru a cincea celulă, pe o suprafață de 26.500 de metri pătrați.

Terenul pe care se află depozitul de deșeuri se află situat în intravilanul comunei Cristian, este în proprietatea comunei Cristian, domeniul privat.

Celula a V -a Urmează să se executeîn partea de Nord a celulelor 1, 2, 3 și 4, proiect pentru care s-a emis Certificatul de Urbanism nr.170 din 12.08.2020 de către Primăria Comunei Cristian.

Depozitul ecologic TRACON este inclus în Planul Național de Gestionare a Deșeurilor. Depozitul a fost proiectat pentru a deservi toată populația județului Sibiu pe o perioada de 30 de ani, proiectat din start, conform calculelor, cu 5 celule de depozitare și este o componentă esențială in cadrul Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor pentru județul Sibiu, sistem care a beneficiat de finanțare din fonduri europene.

209519 SB Plan depozit scaled

Investitia “Extindere depozit ecologic de deșeuri menajere și industriale – comuna Cristian, jud. Sibiu, cu Celula a V–a” urmărește asigurarea continuității depozitării deșeurilor menajere și industriale asimilabile deșeurilor menajere pentru județul Sibiu. Avand în vedere durata procedurilor de obținere a actelor de reglementare din partea autorităților cu responsabilități in ceea ce privește protecția factorilor de mediu (APM, SGA, DSP) dar și a altor autorități (Autoritatea Aeronautică Română, etc), în condițiile asigurării unei participări active inclusiv a populației la luarea deciziei, titularul depozitului a hotarât demararea proiectării și a procedurilor de obținere a actelor de reglementare pentru celula 5, chiar dacă gradul de umplere al celulei 4 este aproximativ 25% la ora actuală.

Capacitatea totală de depozitare este de aproxiamtiv 2.032.540 mc (2.857.678 tone). Cantitatea medie de deșeuri depozitată anual este 86.000 tone deșeuri.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.