Eleva care a tras o ’’liniuță’’ pe nas la Mediaș – Fata va fi mutată la alt liceu

2.987

Imagini cu o tânără care prizează un praf alb, chiar în timpul unei ore de curs de la liceul ”Axente Sever„ din Mediaș au făcut înconjurul Tik Tok-ului. Deși directoarea liceului declara vineri pentru Ora de Sibiu că nu văzuse încă filmulețul, o decizie în ceea ce o privește pe tânără și colegul care a filmat a fost luată încă de miercurea trecută.

VEZI AICI IMAGINILE VIDEO CARE O ARATĂ PE ELEVA DIN MEDIAȘ ÎN TIMP CE INSPIRĂ UN PRAF ALB 

Mizeria sub preș

Când astfel de imagini apar în spațiu public directorul școlii în care s-a petrecut evenimentul ar trebui să ofere explicații. Managerul unității de învățământ din Mediaș însă, a ales să se ascundă în spatele examenului de directori la care a participat vineri și a faptului că nu are date mobile și nu poate vedea video-ul trimis de ”colegi, chiar în acea dimineață„ , dând astfel de înțeles reporterului Ora de Sibiu că nu știa despre ce e vorba. VEZI AICI DECLARAȚIA DIRECTOAREI, DATĂ VINERI 

Luni dimineața, contactată din nou pentru a oferi mai multe informații despre măsurile luate, directoarea liceului ”Axente Sever” a dat-o la întors. ”Nu mi-ați spus despre ce video este vorba, am crezut că este altul. Eram abia ieșită de la examen, se auzeau voci în spate. În plus, nici nu mi-ați spus ce scrieți”, a spus directoarea liceului.

Sancțiuni disciplinare

În ciuda răspunsului directoarei, Consiliul de Administrație al liceului luase deja o hotărâre încă de miercurea trecută, asta după ce filmulețul apăruse luni, 11 octombrie, chiar în ziua în care a fost filmat. Atunci mama fetei a fost chemată la școală și a discutat cu conducerea în prezența poliției.

”S-a luat măsura mutării disciplinare atât a fetei cât și a colegului care a filmat. Asta înseamnă că vor trebui să caute un alt liceu dispus să îi primească pentru continuarea studiilor. Filmulețul a fost editat, pentru că apare un text, și distribuit apoi. Când se va afla cine a făcut asta, se va lua o măsură și împotriva aceluia. Exact ce s-a întâmplat acolo va stabili ancheta, dar astfel de imagini nu pot păta imaginea școlii. Trebuie luate niște măsuri, nu se poate tolera așa ceva”, a spus Attila Csiki, inspectorul școlar responsabil pentru zona Mediaș.

Amenințări din partea mamei

Contactată de Ora de Sibiu, tânăra care apare în imagini, elevă în clasa a X-a, nu a dorit să facă niciun comentariu sau să dea vreo explicație asupra a ceea ce ce se vede in video. Mama minorei, în schimb, s-a limitat la a amenința cu judecata. ”La final o să vă cereți toți scuze. Aveți grijă ce distribuiți, eu va sigur ca fiică-mea e o victimă, nici măcar nu a făcut-o cu mândrie. Mai bine nu mai distribuiți, opriți-vă, e ceva mult mai grav decât vă imaginați. Dacă mai scrieți ceva vă dau în judecată”, a spus mama fetei.

Ancheta a fost preluată de polițiștii de la Biroul Combatere a Crimei Organizate și Antidrog Sibiu.

 

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
3 Comentarii
  1. AndreiD scrie

    Ar trebui sa fie ZERO toleranta pentru astfel de incidente. Sa o dea afara din liceu este putin. Pe vaca de ma-sa ar trebui sa o pedepseasca. Pentru cum a crescut-o, cu fite si abureli. Pentru orice copil pierdut pe un drum gresit, de vina sunt parintii.

  2. ion scrie

    Csiki ala are si el nevoie de-o liniuta sa se mai limpezeasca la cap.

  3. ion scrie

    De ce sa-i dea afara din liceu? Ii ajut cu meditatii pentru BAC daca au nevoie

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.