invictus campanie strangere de fonduri 1070x600 1

Câteva zeci de militari, jandarmi şi pasionaţi de sport vâlceni au plecat marţi dimineaţa, purtând culoarea galbenă a drapelului naţional, într-o cursă de circa 100 de kilometri, de la Râmnic spre Sibiu, în cadrul ediţiei a VIII-a a Ştafetei Veteranilor „Invictus”.

Startul cursei a fost dat la Monumentul Independenţei din Râmnic, de prefectul judeţului Vâlcea, Sebastian Fârtat, şi comandantul Garnizoanei Râmnicu Vâlcea, lt.-colonel Marius Gâju, care le-au înmânat voluntarilor vâlceni ştafeta galbenă, adusă luni în Vâlcea de participanţii din judeţul Argeş, şi drapelul geniştilor vâlceni de la Centrul de Perfecţionare Geniu şi EOD „Panait Donici”.

Laurenţiu Mincu, reprezentantul Asociaţiei Invictus în Vâlcea a precizat că traseul pe care îl vor parcurge voluntarii vâlceni, alergând sau pe bicicletă, va include şi opriri la mai multe monumente ridicate pe Valea Oltului în cinstea celor care au luptat pentru ţară, spre seară urmând ca ştafeta să fie predată colegilor sibieni care o vor duce mai departe către Alba Iulia.

Ştafeta Veteranilor este un eveniment ce se desfăşoară anual în sprijinul militarilor români răniţi în teatrele de operaţii care participă la jocurile paralimpice Invictus organizate sub patronajul Prinţului Harry al Marii Britanii, şi care promovează în acelaşi timp respectul faţă de valorile neamului şi faţă de militarii care s-au jertfit pentru ţară.

Cursa din acest an a început pe 1 octombrie şi se desfăşoară pe trei trasee, reprezentând culorile drapelului naţional, care străbat toate judeţele ţării. Punctul final va fi judeţul Satu Mare, la Carei, unde ştafetele de pe cele trei trasee se vor întâlni pe 25 octombrie, de Ziua Armatei României.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.