Restaurantele și cafenelele din Sibiu ar putea rămâne deschise până la ora 24

2.053

Restaurantele, cafenelele, barurile și terasele din municipiul Sibiu și din toate localitățile din județ care au o rată de infectare de peste șase la mie ar putea rămâne deschise până la miezul nopții. În alte județe ale țării s-a luat deja această măsură, astfel că toate localurile se închid la ora 00:00 și nu la 22:00, cum se arată în hotărârile anterioare.

Programul de funcționare al restaurantelor, cafenelelor, barurilor și teraselor s-ar putea modifica în localitățile unde rata de infectare depășește pragul de șase cazuri la mia de locuitori. Practic, programul ar putea fi 05:00 – 00:00, fiind prelungit cu încă două ore față de cel din prezent.

În județul Cluj, de exemplu, în toate localitățile cu rată de infectare de peste 6/1.000 locuitori s-a luat decizia ca toate localurile să se închidă la ora 00:00. Măsura a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, anunțul fiind făcut de Prefectul Județului Cluj.

„Având în vedere că interpretarea nu era unitară pe site-urile oficiale (în unele locuri se spune că orarul e până la 22.00), Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a cerut un punct de vedere oficial Departamentului pentru Situații de Urgență, în ceea ce privește clarificarea unei probleme referitoare la activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase.

În urma răspunsului vă comunicăm că activitatea acestora este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5.00-24.00 în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6 / 1.000 de locuitori”, a precizat prefectul Clujului, Tasnadi Szilard, pentru Ziar de Cluj.

În acest context, practic, și în județul Sibiu ar trebui să fie pusă în aplicare această măsură. Până în acest moment, nu au fost transmise modificări în ceea ce privește programul de lucru al operatorilor economici, de către reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (SCJU) Sibiu. Ora de Sibiu a cerut un punct de vedere și Vocii Unice. Vom reveni cu un răspuns atunci când îl vom primi.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.