Marturia unui sibian caruia i-a ars casa din cauza unei improvizatii la cosul de fum

1.741

Un locuitor din judetul Sibiu a achizitionat o locuinta care detinea deja un horn construit inca din momentul proiectarii casei, fara a mai verifica si a se asigura ca acesta era unul sigur, profesional si montat corespunzator de catre profesionisti in domeniul termic. Astfel, in data de 19 decembrie 2020, acesta s-a confruntat cu izbucnirea unui incendiu de mari proportii, cauza fiind data tocmai de cosul de fum, racordat la o centrala tip semineu pe lemne.

1 incendiu casa sibiu cauza cos de fum montat necorespunzator

Aceasta cauza a condus la nefericitul eveniment al incendierii caminului dar, din fericire, evenimentul nu a produs nicio victima! In video-ul de mai jos poti descoperi povestea proprietarului din Sibiu care nu a acordat atentie starii in care se afla hornul si astfel, integritatea caminului sau a fost afectata:

De ce este important un cos de fum ceramic sanatos?

E esential ca atunci cand vine vorba de sistemul de incalzire al casei tale, sa optezi pentru solutii de calitate, cum ar fi un horn profesional, astfel incat sa elimini din start orice factor care ar putea pune in pericol integritatea caminului, sanatatea sau chiar viata celor dragi tie, din cauza unui montaj necorespunzator sau al unui produs nepotrivit si slab calitativ! Alege sigur si nu merge pe ideea ca orice cos de fum e bun pentru casa ta, atata timp cat functioneaza!

De asemenea, este vital sa cunosti indeaproape factorii care pot declansa un incendiu la o soba pe lemne ori o centrala pe peleti racordata impropriu la horn, cum ar fi cei de natura materiala, emotionala, dar, din pacate, si posibilitatea pierderii persoanelor dragi tie, daca situatia scapa complet de sub control!

2 cauze incendii case sibiu cos de fum

Cu toata ca proprietarul din Sibiu nu a suferit, din fericire, si pierderi de vieti omenesti, acesta indeamna orice persoana sa fie constienta de orice consecinta si atunci cand alege achizitionarea unui cos, sa opteze intotdeauna pentru calitate, profesionalism, chiar daca acestea vin la un pret putin mai ridicat, lucru ce le determina calitatea si siguranta pe care o ofera! Este foarte important sa privesti greselile persoanelor care au trecut prin situatii nefericite, pentru a alege corect si in avantajul caminului si bunastarii familiei tale!

3 incendiu casa sibiu cauza cos de fum

Din fericire, in cazul familiei din Sibiu, acoperisul caminului a fost reconstruit si de data asta s-a optat pentru un cos de fum timisoara profesional, montat de profesionisti in domeniul termic, care au experienta in astfel de situatii si cunosc toate aspectele necesare pentru a impiedica izbucnirea unui incendiu. Meseriasii PE FOC au sustinut cum au putut mai bine intreaga familie si au muncit la construirea si amplasarea noului cos de fum profesional, garantandu-le siguranta si eliminand orice risc posibil!

4 montare cos de fum ceramic pefoc sibiu hoch

Anotimpul rece aduce cu el un numar mai mare de incendii care izbucnesc in casele si gospodariile locuitorilor de pe teritoriul tarii, cauze incendiu principale fiind, aproape in toate cazurile, montajele unor cosuri nefunctionale, necorespunzatoare sau lucrari improvizate de catre persoane fara expertiza!

Majoritatea incendiilor de aceasta natura sunt declansate de neverificarea si necuratarea cosului de fum in mod periodic si profesional. Asadar, intretinerea si mentenanta de cel putin 2 ori pe an (inceputul si sfarsitul anotimpului friguros) este absolut vitala, pe langa achizitionarea unui horn de calitate!

Mai mult, si eficienta si randamentul surselor de caldura sunt strans legate de curatarea canalului de evacuare si felul in care este curatat si mentinut hornul! Procesul mecanic de curatare se desfasoara cu echipamente speciale si scule destinate acestui tip de curatare, astfel incat depunerile de funingine si gudron regasite la interiorul cosului, sa fie complet eliminate, din moment ce aparitia lor determina autoaprinderea, blocarea hornului si chiar izbucnirea unor incendii.

5 cos de fum calitate hoch ceramica

Avantajele cosurilor de fum ceramice HOCH

  • Dau dovada de un randament crescut, functionalitate perfecta si siguranta in utilizare. Cosurile de fum tin la distanta riscul izbucnirii unor incendii sau a intoxicatiilor cu monoxid de carbon, situatii des intalnite in cazul cosurilor de fum defecte, neetansate sau cu un montaj necorespunzator. Mai mult, prezinta un tiraj optim de functionare pentru un randament ridicat, in cazul tuturor dispozitivelor termice, iar constructia si montajul cosului reprezinta doua proceduri facile si rapide, cu un pret redus, oferit de elementele prefabricate!
  • Sunt dispozitive enonomice, ecologice si fiabile. Cu toate ca nu reprezinta varianta cu cele mai scazute costuri, acestea garanteaza durabilitate si rezistenta in procesul de evacuare termica, avand posibilitate de montare atat pe exteriorul, cat si pe interiorul constructiilor! Sunt pregatite in conditii dificile de lucru, fiind supuse la temperaturi mari (1.100 ℃), facand fata focului si funinginii si avand o functionalitate perfecta, in conformitate cu DIN EN 1457.

6 Avantajele cosurilor de fum ceramice HOCH

  • Reprezinta sisteme cu o durabilitate mare pe o perioada lunga de timp, fiind totodata printre cele mai avantajoase solutii de evacuare pe piata, in ceea ce priveste costurile. Prezinta in acelasi timp o rezistenta mecanica ridicata, la fel si in cazul abraziunii, cosurile de ceramica fiind un plus si pentru mediul inconjurator datorita faptului ca sunt reciclabile si nu necesita conectarea la sisteme de protectie impotriva trasnetului! Eficienta si rezistenta lor sunt dovedite si prin garantia mare oferita de catre producator (Hart Keramik) de 30 ani, raportul calitate-pret fiind foarte atractiv!

Prin urmare, la fel ca in cazul locuitorului din Sibiu, iti recomandam ca in momentul achizitionarii unui cos de fum profesional si certificat, sa detii destule informatii sigure si verificate, astfel incat sa iei decizia corecta si sa elimini orice risc ce poate ameninta integritatea caminului tau, sanatatea celor dragi sau mai rau, punerea in pericol a vietii acestora! De asemenea, este esential ca procesul de montare si punere in functie sa fie realizat de persoane cu experienta in domeniu! Singurele dispozitive termice care nu necesite neaparat un montaj sunt putin (seminee electrice, semineu decorativ etc). Indiferent ca locuiesti in Sibiu sau in oricare alta zona a tarii, tinand cont de aceste aspecte, iti protejezi casa si familia, fara a trece prin experiente neplacute!

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.