sorin cimpeanu foto inquam photos sabin cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că nu are deocamdată un răspuns despre perioada în care vor fi recuperate orele din cele două săptămâni de vacanță din cauza pandemiei. El a precizat că after school-urile nu sunt reglementate de Ministerul Educației, astfel că pot funcționa.

Structura anului școlar, respectiv stabilirea perioadei vacanțelor școlare, nu are impact asupra activității afterschool-rilor, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu, miercuri seara, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că toți elevii intră două săptămâni în vacanță începând de luni.

Totuși, afterschool-urile trebuie să desfășoare activitățile specifice cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară.

„Afterschool-urile organizate în regim privat nu funcționează cu aplicarea cadrului legal stabilit de legea nr. 1/2011 a Educației Naționale, cu modificările și completările ulterioare. Acestea funcționează în afara unităților de învățământ și nu sunt reglementate de Ministerul Educației . Acestea au obligația să respecte regulile generale de siguranță sanitară”, spune ministrul Sorin Cîmpeanu.

Întrebat când vor fi recuperate cele două săptămâni de vacanță, Sorin Cîmpeanu a spus că încă nu se știe.

„Întâi să știm că nimic nu ne va împiedica să revenim la școală în 8 noiembrie și apoi vom anunța și rezultatul consultărilor cu privire la structura anului școlar. Din păcate, evoluția epidemiologică nu este atât de predictibilă pe cât am avea nevoie în sistemul de învățământ. Așa că, vom decide pe niște date certe (cât se poate), și nu pe supoziții, după 8 noiembrie”, a spus Cîmpeanu.

Există mai multe variante pentru recuperare orelor pierdute, dar reprezentanții Ministerului se vor consulta pentru o decizie finală cu elevii și profesorii. Această decizie nu va fi luată înainte de revenirea din vacanță, potrivit ministrului.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu