Noutăți la Arena Platoș – Apres ski nou și încă o pârtie pentru începători – Noul sezon începe pe 1 decembrie

1.372

Mai este ceva timp până la debutul sezonului de schi, dar sania se pregătește din timpul verii…așa că cei de la Arena Platoș sunt pe final cu aranjamentele pentru un nou sezon. Au făcut investiții majore pentru ca schiorii care vor urca în Păltiniș iarna aceasta să se bucure de cele mai bune condiții și cea mai bună zăpadă.

Noutăți la Arena Platoș în sezonul 2021-2022

Cea mai mare investiție a fost făcută în sistemul de producere a zăpezii artificiale. ”Putem acoperi pârtiile cu zăpadă artificială cam în 2 săptămâni. Am făcut o investiție pentru ca acest lucru să se poată realiza în 3-4 zile. Am luat o stație nouă de pompare a apei, am schimbat țevile subterane cu unele mai mari. În premieră am luat și 2 turnuri de răcire a apei din lac, pentru că 2-3 grade mai puțin contează la producerea zăpezii. Am mai luat 9 tunuri de zăpadă și un utilaj de bătut zăpada. Iar, pentru că toate astea folosesc curent am schimbat stația de transformare cu una mai puternică, ceea ce a fost o investiție mare”, spune Andy Fazekas, unul dintre administratorii resort-ului.

Dar, noutățile care îi vor impresiona cu adevărat pe schiori este un apres ski nou, în vârful pârtiei. ”Aceasta este marea noutate, va avea la fel ca cel de jos bar, dar și o terasă mare cu o priveliște foarte frumoasă. Și, în plus, dacă Primăria Sibiu ne va aproba în timp util PUZ-ul, vom amenaja încă o pârtie pentru începători, care va avea 250 de metri și instalație”, dezvăluie Andy Fazekas.

Cei care doresc să învețe anul acesta să schieze o vor putea face la cele două școli arondate resort-ului, față de una, până în trecut.

Dacă vremea va permite și va fi destul de frig, sezonul din acest an va începe la 1 decembrie.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.