Schimbări importante în Consiliul de Administrație al Aeroportului din Sibiu – Toți membrii vechi, înlocuiți

2.153

Consiliul de Administrație al Aeroportului Sibiu își schimbă componența.  Vechiul mandat s-a încheiat, urmând ca următorul să dureze până în 2025. Deocamdată doar unul din cele trei posturi de administrator a fost ocupat, urmând a se relua procedura de selecție.

Mandatul vechilor membri Gabriel Tischer, Adrian Besoiu, Ștefan Nartea, Dan Sebastian Lazăr a încetat. Consilierii locali vor vota vineri, în cadrul ședinței de urgență, noua componență.

Este vorba despre

Radu Gabriel Bondar numit prin Hotărârea Consiliului Județean Sibiu nr.
199/28.09.2017 privind numirea membrilor în Consiliul de Administrație la Regia
Autonomă Aeroportul Internațional Sibiu,
Opriș Ștefan, numit prin Hotărârea Consiliului Județean Sibiu nr. 77/20.04.2020 privind numirea unui reprezentant al Autorității Publice Tutelare în calitate de administrator în cadrul Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Sibiu R.A. ,
Ion Radu Dobre – reprezentant al Ministerului Finanțelor, numit prin Hotărârea Consiliului Județean Sibiu nr. 303/20.12.2020 privind numirea reprezentantului Ministerului Finanțelor, în calitate de membru, în cadrul Consiliului de Administrație al regiei autonome ”Aeroportul Internațional Sibiu R.A.”

Pentru postul de administrator – reprezentant al autorității publice tutelare a fost depus un singur dosar, candidatul obținând în cadrul procedurii punctajul minim acceptat de 80 puncte respectiv minim ponderat 80%. Pentru cele trei posturi de administrator au fost depuse un număr de 8 dosare dintre care 6 au continuat procedura de selecție până la final, însă doar unul dintre cei 6 a obținut punctajul minim acceptat de 80 de puncte respectiv minim ponderat 80%, pentru cele 2 posturi rămase vacante reluându-se procedura de la punctul 10 al Componentei inițiale – publicarea anunțului de selecție.

În ceea ce privește reprezentantul Ministerului Finanțelor, la data de 13.09.2021 a fost emis Ordinul ministrului finanțelor nr. 1292/13.10.2021 potrivit căruia se propune domnul Ion-Radu Dobre, în vederea numirii de către autoritatea publică tutelară, ca administrator provizoriu, pentru o perioadă de 4 luni.

În schimb, mandatul administratorilor este cuprins între data semnării contractului de mandat și data de 01.10.2025.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.