Ponturi pentru weekend – Cap de afiș: Derby-ul orgoliilor între FC Hermannstadt și CSC Șelimbăr și trei premiere la teatru

1.104

Relaxare este cuvântul de ordine pentru un final de săptămână reușit. Și așa se anunță weekend-ul care stă să înceapă. Sunt programate piese de teatru atât pentru cei mari, dar și pentru copii. La fel, și filmele momentului se pot vedea la Cinegold. Câteva propuneri însă vin și pentru pasionații de sport.

Pentru cei mici, sâmbătă, la Teatrul Gong, se organizează Atelierul de Creat Povești- Păpușa Curcubeu. Împreună cu Diana Ribana cei mici vor crea o păpușă care se va transforma într-un talisman. Atelierul durează o oră, iar un bilet costă 14 lei.

Secția germană a Teatrului Gong are sâmbătă premiera piesei ”Bibi”, de la ora 18. Este un spectacol recomandat copiilor de peste 10 ani. „Bibi” este un spectacol despre o a doua șansă, un manifest pentru a păstra o școală vie. Povestea lui Bibi e, în același timp, povestea unor copilării frânte: între părinți plecați la muncă în străinătate și bunici care încearcă să le suplinească lipsa. Migrația e alienantă și dureroasă pentru copii, părinți și bunici. E istoria care lasă urme în familii sugrumate de dor și nevoia de a fi împreună.

Bibi 298 foto Tudor Tronaca scaled

Tot în limba germană, dar cu traducere în română, este reprezentația ”Între lumi și printre ziduri. Un poem teatral” ce va ave aloc sâmbătă și duminică, de la ora 19 la Fabrica de Cultură.

you·tópia” este o altă premieră a finalului de săptămână. Se va juca sâmbătă și duminică, de la ora 19, în sala mare a Teatrului ”Radu Stanca”. Piesa este o producție a secției germane. Detalii AICI 

youtopia

Expoziția ”Transilvania altfel. Istorii culturale din Principat„ poate fi vizitată la Muzeul Brukenthal. Este o expoziție care propune publicului să vadă Transilvania diferit, cu ajutorul unei selecții de cărți, hărți și gravuri produse în Transilvania sau de foștii locuitori ai regiunii. Detalii AICI 

Un film bun însă poate fi cireașa de tortul unui weekend reușit. Filmele de la Cinegold din acest final de săptămână sunt selecționate dintre cele mai bune : Nu e vreme de murit, Familia Addams 2, Dune, Ron o ia razna, Venom: să fie carnagiu, Ultimul duel, Zăpadă, ceai și dragoste. Programul complet, AICI 

cinegold
Sursa: sibiucityapp.ro

Sibienii care doresc însă ceva „acțiune„ pe teren, pot merge sâmbătă pe stadionul din Mediaș. De la ora 12:30 începe derby-ul județean din liga a doua FC Hermannstadt- CSC Șelimbăr.

Duminică, de la ora 20:00, la Sala Transilvania, CSU Sibiu joacă cu CSO Voluntari, în liga națională de baschet masculin.

Dacă însă vreți să vizitați una din secțiile Muzeului Astra, sau să faceți o plimbare prin cel din Dumbrava, orarul este cel de iarnă:

-program de vizitare: luni – duminică, între orele 08.00 – 18.00
-program casierie principală, intrarea nr.1 în Muzeul ASTRA: luni – duminică, între orele 08.00 – 17.45
-program casierii secundare: luni – duminică, între orele 09.00 – 17.00 (ultimul bilet 16:45)
-program Galerii de Artă Populară: luni – duminică, între orele 09.00 – 17.00
-program cafenea: luni – duminică, între orele 09.30 – 17.00
-program vizitare expoziții temporare: miercuri – duminică, între orele 09.00 – 17.00

Grădina zoologică este și ea deschisă, iar copiii cu siguranță că sunt nerăbdători să vizitez animalele de aici. Încă este deschisă poarta 2 în zilele de sâmbătă și duminică, între orele 10- 16, iar pe la poarta principală se poare intra între orele 9:30- 17:30.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.