Germania ar putea intra din nou în carantină – Valul patru ia amploare

3.874

Germania ar putea intra din nou în carantină – Valul patru ia amploare, iar incidența cazurilor de coronavirus a crescut brusc, scrie Mediafax.

Rata de incidenţă a cazurilor la şapte zile – care a fost folosită pentru a decide impunerea de măsuri – a crescut cu peste 26 de puncte într-o săptămână, a anunţat Institutul Robert Koch.

Creşterea vine în momentul în care liderii celor 16 state ale Germaniei au cerut în comun guvernului federal să le ofere o bază legală pentru a putea impune măsuri pentru limitarea pandemiei, întrucât starea de urgenţă la nivel naţional urmează să expire pe 25 noiembrie. Restricţiile vor expira automat atunci, dacă nu sunt prelungite prin vot parlamentar, relatează Reuters.

„Avem nevoie de un mecanism, o bază legală pentru a face posibile măsurile de combaterea a pandemiei”, a declarat Armin Laschet, premierul Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat stat al Germaniei.

„Al patrulea val a început şi câştigă viteză”, a declarat Christian Karagiannidis, şeful ştiinţific al Asociaţiei pentru Medicină Intensivă şi de Urgenţă, pe Twitter.

Perspectiva unei nou lockdown este foarte nepopulară. Ministrul federal al Sănătăţii, Jens Spahn, a promis în august că oricine a fost vaccinat nu va fi supus unor astfel de măsuri în toamnă.

Sursa – Mediafax.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.