politia
foto arhivă

Un bărbat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a făcut un accident pe strada Podului din Sibiu. Acesta le-a arătat oamenilor legii veniți la fața locului un permis de conducere fals.

„La data de 16 octombrie a.c., în jurul orei 11,30, în municipiul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Podului, un sibian în vârstă de 44 de ani nu a păstrat distanța de siguranță și a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar în fața sa. Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale”, anunță Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

După producerea tamponării, bărbatul le-a înmânat polițiștilor Biroului Rutier Sibiu un permis de conducere eliberat de o autoritate străină, document care nu ar fi corespuns normelor legale corespunzătoare, existând astfel suspiciunea că permisul prezentat ar fi unul fals. De asemenea, polițiștii rutieri au constatat că bărbatul nu figurează în bazele de date specifice ca deținător al dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

„În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv uz de fals. Ca urmare a investigațiilor detaliate efectuate de către polițiștii Biroului Rutier Sibiu, cercetările au fost extinse și cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale”, spune Welter.

Astfel, în 21 octombrie, odată cu administrarea probatoriului în cauză, polițiștii rutieri au luat măsura reținerii persoanei în cauză. La aceeași dată, sibianul a fost prezentat instanței, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu dispunând arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile și continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, uz de fals, respectiv complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. Bărbatul se află în prezent încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Sibiu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns