Ședința extraordinară de la Consiliul Județean – PSD s-a abținut la votul pentru noul CA al Aeroportului. Și USR-ul a avut nemulțumiri

861

Noua componență a Consiliului de Administrație al Aeroportului Sibiu  fost supusă votului consilierilor județeni în cadrul unei ședințe extraordinare. Proiectul de hotărâre a primit destule voturi pentru a fi adoptat, dar consilierii PSD s-au abținut. Motivul a fost Eugen Iordănescu, directorul Camerei de Comerț Sibiu.

Mandatul vechilor membrii ai CA al Aeroportului Sibiu a încetat la data de 1 octombrie. Pentru ocuparea celor trei posturi din cele cinci (două sunt ocupate prin numire), s-a organizat o procedură de selecție. Din cele 8 dosare depuse 6 au continuat procedura până la final, iar doar un candidat a fost admis. Din comisia de selecție a făcut parte și Eugen Iordănescu, controversatul director al Camerei de Comerț Sibiu. Acesta est emotivul pentru care cei 8 consilieri județeni din partea PSD s-au abținut de la vot.

VEZI AICI DETALII DESPRE NOUA COMPONENȚĂ A CA AL AEROPORTULUI SIBIU 

”Votul este o consecință a votului pe care PSD l-a dat în ședința din mai 2021, nu pe o competență a membrilor CA, ci pe componența acestei comisii. Ne-am exprimat o dată votul, am adus la cunoștință punctul nostru de vedere și suntem consecvenți pe această idee și pe această decizie”, a spus Laura Barac, consilier județean PSD.

”Din comisia de selecție face parte domnul Iordănescu, care a fost dovedit că a colaborat cu Poliția Politică. În mai am votat împotriva participării sale în comisia de selecție pentru Aeroport, deci acum, că face parte din comisie, nu aveam cum să votăm pentru rezultatele date de aceasta.”, spune Draia Cotizo, consilier județean PSD.

Și Adrian Echert, consilier județean din partea USR Plus are ceva nedumeriri legate de procesul de selecție, pentru că a cerut să fie puse la dispoziție înregistrările din timpul concursului. ”Aș dori să primesc niște lămuriri legate de felul în care s-au făcut punctajele și înregistrările interviurilor. La concurs au participat specialiști și din domeniul privat și aș dori să ne lămurim de ce au fost respinși”, a spus el în cadrul ședinței.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 20 de voturi pentru și 8 abțineri.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.