Record de izolare la nivel mondial. Australienii au stat 262 de zile în carantină

885

Australienii au doborât recordul deţinut de Buenos Aires (Argentina), de 234 de zile de carantină.  Din cauza lockdown-ul provocat de pandemia COVID-19 orașul Australian, Melbourne, a ieșit din izolare după 262 de zile.

 

Cea mai lungă perioadă de izolare din lume s-a încheiat joi, 21 octombrie, la Melbourne, Australia. Capitala statului Victoria a avut în timp 6 lockdown-uri din martie 2020, însumând 262 de zile de izolare (aproape nouă luni), depăşind – scrie presa australiană – recordul deţinut de Buenos Aires (Argentina), oraş „închis” timp de 234 de zile.

 

Pe măsură ce cazurile de COVID-19 continuă să crească în statul Victoria, rata de vaccinare cu două doze a ajuns la 70% la persoanele de peste 16 ani, pragul de la care urmează să înceapă ridicarea restricţiilor.

 

Pub-urile şi cafenelele pot avea 20 de clienţi complet vaccinaţi în interior şi 50 în aer liber, în timp ce frizerii pot permite intrarea a cinci clienţi. Măştile vor fi în continuare obligatorii atât în ​​interior, cât şi în exterior.

 

Australia şi-a abandonat abordarea COVID-zero şi îşi propune o strategie în care să trăiască cu virusul graţie unei rate mai mari de vaccinare.

Asta după ce ţara a fost zguduită de un al treilea val de infecţii, în sud-estul ţării, la mijlocul lunii iunie.

 

În ciuda valului creat de varianta Delta, Australia a înregistrat doar aproximativ 152.000 de cazuri şi 1.590 de decese, mult mai puţine decât multe ţări comparabile.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.