anvelope de iarna

Odată cu instalarea sezonului rece, se produc multe schimbări în trafic. Fiecare șofer trebuie să-și pregătească mașina pentru perioada iernii. Condusul necesită o mai mare atenție iarna față de restul anului. Mașinile trebuie să fie echipate corespunzător pentru a oferi siguranță. Temperaturile scăzute pot afecta autoturismele nepregătite pentru acest sezon. 

Iată la ce să fii atent ca mașina să funcționeze în parametri optimi

Nu folosi anvelopele de vară

Anvelopele reprezintă un aspect foarte important în timpul iernii. Cele de vară trebuie neapărat înlocuite cu unele speciale de iarnă. Atunci când faci schimbul acestora, fii atent ca produsul să fie de calitate. Este în joc siguranța ta în trafic. Cauciucurile de iarnă sunt special create pentru fenomenele existente în această perioadă. Cu anvelopele Continental de la Anvelope-oferte.ro poți conduce fără griji atât pe zăpadă, cât și pe polei. Materialul și felul în care sunt create asigură șoferilor controlul pe suprafețe alunecoase. Conform legii, refuzul schimbării anvelopelor se pedepsește prin aplicarea unor amenzi.

Nu ezita să faci o revizie a mașinii

Înainte de a-și intra iarna în drepturi, încearcă să faci o revizie a mașinii la un specialist. În cazul existenței unor piese uzate, este indicat să le înlocuiești. Verifică starea bateriei, ștergătoarele, bujiile, frânele și sistemul de control climatic. Astfel, te vei asigura că eviți o mulțime de scenarii neplăcute care ar putea apărea din considerente tehnice.

Nu folosi soluții nerezistente la frig

Mașina necesită o îngrijire specială în timpul iernii. Antigelul este absolut necesar pentru a face față temperaturilor scăzute. Acesta protejează motorul și radiatorul mașinii de îngheț. Această substanță trebuie verificată în fiecare an deoarece își schimbă punctul la care îngheață. De asemenea, soluțiile pentru curățarea parbrizului trebuie înlocuite cu unele care nu îngheață. Pentru a fi sigur de acest aspect, alege un lichid rezistent la temperaturi foarte scăzute. Recomandarea specialiștilor este ca acesta să reziste la temperaturi mai mici de -20 de grade. În acest mod, te asiguri că aceste substanțe nu vor îngheța și nu vei avea probleme.

Nu folosi combustibil ieftin

Combustibilul folosit pentru alimentarea automobilului trebuie să fie calitativ. Evită să folosești o alternativă mai ieftină. Un carburant bun va prelungi viața și performanța motorului mașinii. În acest sezon este recomandat să alimentezi cu mai mult combustibil. Astfel, eviți riscul ca apa din carburanți să înghețe în rezervor și să-ți creeze neplăceri.

Nu ignora prognozele meteo

Nu pleca la drum fără să consulți prognoza meteo. Iarna este un anotimp foarte imprevizibil. Fenomenele extreme pot apărea de la o oră la alta. De asemenea, pot exista precizări importante privind anumite drumuri și zone. Ținând cont de vreme, vei ști la ce să fii mult mai atent în trafic. Încearcă să menții mereu o distanță acceptabilă față de autoturismul din fața ta. În această perioadă, asfaltul este alunecos și poate favoriza evenimente neplăcute. Condu încet și cu prudență.

Iarna poate da multe bătăi de cap șoferilor. De aceea trebuie să avem grijă ca mașinile să fie echipate corespunzător. Astfel, ne vom simți în siguranță și ne vom bucura de șofat.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns