vaccinare

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, Lucian Blăguţiu, a declarat luni că a solicitat aprobarea deschiderii unui nou centru de vaccinare, la Continental, unde se estimează că vor fi imunizaţi 10.000 de angajaţi şi familiile acestora. Potrivit acestuia, majoritatea sibienilor care se vaccinează împotriva COVID-19 cer să fie imunizaţi cu serurile produse de Pfizer şi Johnson&Johnson.

“Cererea este crescută deja şi mai deschidem încă un centru la Continental, unde estimăm că vom vaccina aproximativ 10.000 de persoane, (…) vor fi angajaţii de acolo, plus familiile lor“, a explicat Lucian Blăguţiu, pentru Agerpres.

Potrivit acestuia, majoritatea sibienilor care se vaccinează împotriva COVID-19 cer să fie imunizaţi cu serurile produse de Pfizer şi Johnson&Johnson.
“Cererea este fantastică pentru Pfizer, pentru că cei care fac doza trei, obligatoriu trebuie să îşi facă cu Pfizer şi cei care încep acum să se vaccineze, preferă Johnson&Johnson sau Pfizer. (…) Vrem să mai aducem vineri o tranşă de vaccinuri, pentru că cererea de la centrele de vaccinare este mare. Am plecat în valul patru, cu o rată de vaccinare de peste 40% şi eu estimez că până la sfârşitul săptămânii o să ajungem la peste 50%”, a arătat Lucian Blăguţiu.
Directorul DSP Sibiu speră că vor exista suficiente doze de vaccin, mai ales cele produse de Pfizer, pentru a face faţă cererii din partea populaţiei. Sibienii se imunizează cu doze de vaccin aduse de către DSP de la Braşov.
“Încercăm să asigurăm tot ce ne cer centrele, dar aşteptăm ca Braşovul să primească suficiente doze ca să poată fi repartizate pe întreaga regiune”, a mai spus Lucian Blăguţiu.
În ultimele 24 de ore au fost vaccinate, în judeţul Sibiu, 1.576 persoane împotriva COVID-19, dintre care 1.057 cu prima doză, 119 cu doza a doua şi 400 cu doza a treia, fiind administrate 376 doze de vaccin Johnson&Johnson şi 1.200 doze vaccin Pfizer, potrivit DSP Sibiu.
Până în prezent au fost imunizate, în total, 156.583 persoane cu prima doză de vaccin, 124.822 persoane cu cea de-a doua doză şi 18.472 cu cea de-a treia doză.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu