tesla
www.automarket.ro

Compania Tesla Inc a primit o comandă record de 100.000 de vehicule și se apropie de o capitalizare de piaţă de 1.000 de miliarde dolari, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Imediat după anunţarea acestei comenzi record, acţiunile Tesla au crescut cu 7,5% până la un nou maxim istoric de 978 de dolari. Cotaţia acţiunilor Tesla a fost impulsionată şi de informaţia că Tesla Model 3 a fost cel mai vândut automobil în Europa în luna septembrie.

Potrivit calculelor Reuters, acţiunile Tesla vor trebui să ajungă la o cotaţie de 995,75 dolari pentru ca producătorul de automobile electrice să ajungă la o valoare de piaţă de 1.000 de miliarde de dolari. În acest caz, Tesla, care este deja cea mai valoroasă companie producătoare de automobile, s-ar alătura unui club de elită din care mai fac parte doar Apple Inc, Amazon.com, Microsoft Corp şi Alphabet Inc.

Directorul general interimar de la Hertz, Mark Fields, a precizat că în ceea ce priveşte comanda record de 100.000 de vehicule făcută grupului Tesla, acesta este compusă în principal din Tesla Model 3, cel mai accesibil model al producătorului american. Clienţii Hertz vor putea închiria un automobil Tesla începând din luna noiembrie iar companie va avea 3.000 de puncte de încărcare în 65 de pieţe până la finele lui 2022, a adăugat Mark Fields. Până la finele lui 2023, Mark Fields a spus că Hertz va avea 4.000 de puncte de încărcare în 100 de ţări.

“Vehiculele electrice au devenit acum mainstream şi suntem doar la început în ceea ce priveşte creşterea interesului şi cererii mondiale”, a declarat Mark Fields.

Preţul unui Tesla Model 3 începe de la 44.000 de dolari, ceea ce înseamnă că întreaga comandă făcută de Hertz are o valoare de aproximativ 4,4 miliarde de dolari, cu condiţia ca întreaga comandă să fie compusă numai din acest sedan.

Fields a refuzat să precizeze care este preţul plătit de Hertz pentru comanda sa de automobile Tesla dar a spus că graţie acestei comenzi, automobilele electrice vor reprezenta mai mult de 20% din flota globală a Hertz. Potrivit lui Fields, în prezent Hertz are între 430.000 şi 450.000 de vehicule disponibile la nivel mondial, adăugând că firma va colabora şi cu alţi producători de automobile electrice, relatează Agerpres.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu