Noile criterii de acordare a etichetei ecologice

503

Uniunea Europeană a adoptat noile criterii de acordare a etichetei ecologice, scrie Agerpes.

Sunt valabile pentru produsele cosmetice şi de îngrijire a animalelor, oferindu-le astfel consumatorilor din întreaga UE beneficiile unor dovezi fiabile pentru mărcile cu adevărat verzi, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Criteriile de acordare a etichetei ecologice a UE duc la reducerea impactului produselor asupra apei, solului şi biodiversităţii, contribuind astfel la o economie curată şi circulară şi la un mediu înconjurător fără substanţe toxice. Eticheta ecologică a UE este o etichetă fiabilă de excelenţă în materie de mediu, verificată de o terţă parte, care ia în considerare impactul unui produs asupra mediului pe parcursul întregului său ciclu de viaţă, de la extracţia materiilor prime până la eliminarea sa finală.

„Produsele cosmetice şi produsele pentru animale de companie cu un impact cât mai redus asupra mediului pot fi acum recompensate prin eticheta ecologică a UE, ceea ce sporeşte şi mai mult succesul de care se bucură această etichetă începând din 1992. Încurajez companiile să solicite eticheta ecologică a UE şi să profite de reputaţia incontestabilă a acesteia. Eticheta ecologică a UE contribuie la orientarea consumatorilor preocupaţi către produse verzi certificate şi fiabile şi sprijină tranziţia către o economie circulară şi curată”, a declarat comisarul pentru mediu, oceane şi pescuit, Virginijus Sinkevicius.

Criteriile actualizate privind eticheta ecologică a UE se vor aplica de acum tuturor produselor cosmetice, astfel cum sunt definite în Regulamentul UE privind produsele cosmetice. Anterior, cerinţele pentru acordarea etichetei ecologice a UE pentru produsele cosmetice acopereau o gamă limitată de produse „care se pot îndepărta prin clătire”, precum gelurile de duş, şampoanele şi balsamurile de păr. Normele actualizate includ produse cosmetice „fără clătire” precum cremele, uleiurile, loţiunile pentru îngrijirea pielii, deodorantele şi antiperspirantele, produsele de protecţie solară, precum şi produsele pentru coafură şi machiaj. În sectorul îngrijirii animalelor, de acum se poate acorda eticheta ecologică a UE unor produse care se îndepărtează prin clătire.

Eticheta ecologică a UE sprijină tranziţia ecologică şi ambiţia de a reduce la zero poluarea, oferindu-le în acelaşi timp alternative mai bune consumatorilor care caută opţiuni sănătoase şi durabile, precizează CE.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.