Presa internațională – România văzută ca un cimitir al Europei – ’’Un mort la fiecare cinci minute’’

1.134

Criza Covid din România stârnește un val de îngrijorare maximă în Europa. Italienii de la Corriere della Sera scriu că în ultima lună, virusul a ucis o persoană la fiecare 5 minute în România. De săptămâni întregi, au fost raportate zilnic între 15 şi 20 de mii de noi infecţii, scrie corriere.it, preluând informaţii ale agenției Reuters.

România iese în evidenţă, în aceste zile, cu situaţia dramatică din spitale. Site-ul publicaţiei italiene Corriere della Sera dedică ţării noastre un articol cu titlul: „Covid România, un deces la fiecare 5 minute, în ultima lună. Noi restricţii de luni”.
Situaţia critică din Balcani preocupă întreaga Europă, România făcând parte dintr-o zonă geografică cu o rată scăzută de vaccinare şi cu un boom al infecţiilor şi al deceselor.
Se aminteşte despre sistemul de sănătate, care este în colaps, iar secţiile de Terapie Intensivă sunt saturate, astfel încât zeci de pacienţi sunt trimişi la spitale din străinătate. Guvernul de la Bucureşti impune noi reguli de luni, 25 octombrie.
Campania de vaccinare este şi ea foarte lentă, cu România care, alături de Bulgaria, se află la coada UE la capitolul „populaţie imunizată”, circa 30%.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.