image 2021 06 1 24832250 41 scanarea unui certificat digital covid

Biroul Judeţean al USR PLUS Sibiu solicită autorităţilor să elibereze certificatul verde fie în locurile unde se face imunizarea sau testarea, fie prin poşta electronică sau curierat, la cerere, de către Direcţia de Sănătate Publică, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

“În aceste momente dificile, pentru a uşura activitatea zilnică, economică, şi a nu adăuga noi poveri birocratice prin a impune restricţii în lipsa unui suport dedicat, solicităm autorităţilor competente următoarele acţiuni în sprijinul populaţiei: 1. Eliberarea Certificatului Verde direct în centrele de vaccinare permanente şi mobile, precum şi de către medicii de familie care vaccinează în cabinetele lor, pentru persoanele care au schema completă de vaccinare. Menţionăm că, momentan, la administrarea dozelor se eliberează o Adeverinţă de Vaccinare care nu echivalează cu Certificatul Verde şi nu poate fi verificată prin aplicaţie, în lipsa codului QR. 2. Eliberarea Certificatului Verde persoanelor care se testează cu rezultat negativ în centrele de testare autorizate. 3. Eliberarea Certificatului Verde pentru situaţia persoanelor trecute prin boală în intervalul de până la 180 de zile de către Direcţia de Sănătate Publică în colaborare cu autorităţile publice locale, prin generarea şi transmiterea la cerere a Certificatului Verde prin mijloace electronice (email) sau tipărire pe loc. Pentru anumite categorii de populaţie, la cerere, livrarea la domiciliu prin servicii poştale sau de curierat, inclusiv prin voluntari”, se arată în comunicatul USR PLUS Sibiu.

Cei din USR PLUS Sibiu s-au oferit voluntar să ajute autorităţile, ca să informeze mai uşor populaţia şi să elibereze pentru cetăţeni, certificatele verzi.

O altă cerere a celor din USR PLUS Sibiu este “deschiderea unor puncte dedicate de suport pentru cetăţeni, în proximitatea Centrelor de vaccinare, pentru acordarea asistenţei pas cu pas la generarea şi emiterea certificatului verde.

USR PLUS Sibiu consideră că ar fi util să fie publicate mesaje cu instrucţiunile pentru obţinerea certificatului verde, pe paginile de internet proprii ale autorităţilor şi instituţiilor, spaţiu publicitar în media tipărită, bannere şi afişe în spaţiile publice

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu