Un sibian căutător de comori a găsit zeci de cartușe din al Doilea Război Mondial în Poligonul de la Roșia

1.023

Zeci de cartușe din al Doilea Război Mondial, neexplodate, au fost găsite de un căutător de relicve în apropierea poligonului din Roșia. Acestea au fost ridicate de pirotehniștii de la ISU și vor fi distruse.

Echipa pirotehnică din cadrul ISU Sibiu a intervenit în cursul zilei de 25 octombrie anul curent, în jurul orei 17:30, în localitatea Roșia, in apropierea poligonului, ca urmare a unui apel venit pe numărul de urgență 112, de la un cetățean căutător de relicve autorizat, prin care semnala găsirea de muniție rămasă neexplodată.

Pirotehnicienii sibieni au ridicat și transportat aproximativ 50 de cartușe de infanterie, calibru 7,62 mm, provenite din cel de-al doilea război mondial. Muniția a fost depozitată în condiții de siguranță, urmând să fie distrusă ulterior.

cartuse

În cazul găsirii unor astfel de elemente periculoase, ISU Sibiu recomandă cetățenilor să sune de urgență la numărul unic de urgență 112, să nu atingă muniția neexplodată, să se îndepărteze de locul periculos, să țină copiii și animalele departe de locul periculos și să anunțe trecătorii până la venirea pompierilor.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.