Amenințarea uriașă pentru mediul online vine de la hackerii plătiţi

598

Hackerii plătiţi sunt cea mai mare ameninţare pentru securitatea cibernetică a mediului online. Acest lucru s-a accentuat din cauza pandemiei, iar lucrul remote (de la domiciliu) a creat oportunităţi pentru infractorii cibernetici, conform agenţiei pentru securitate cibernetică a UE (ENISA), relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Studiul, care a acoperit perioada aprilie 2020 – iulie 2021, încearcă să ajute guvernele şi companiile să înţeleagă ameninţările de securitate cibernetică şi să dezvolte tehnici pentru a aborda problema.

Printre atacurile de tip ransomware din ultimele luni se află şi cel împotriva Colonial Pipeline, care a cauzat perturbarea alimentării cu combustibil în estul SUA în luna mai, sau cel în care a fost vizată compania braziliană JBS SA, cel mai mare procesator de carne din lume.

„Criza COVID-19 a creat posibilităţi pentru adversari care au folosit pandemia ca principala capcană pentru atacuri pe e-mail de exemplu”, se menţionează în raport.

Sectorul sanitar a fost o ţintă semnificativă în special în perioada mai – iulie din acest an, în contextul în care hackerii au căutat informaţii despre vaccinuri, mai precizează raportul.

Administraţiile publice şi furnizorii de servicii digitale au raportat şi ei un mare număr de incidente. Potrivit documentului, hackerii au preferat să fie plătiţi în criptomonede.

Alte ameninţări în creştere menţionate în raport sunt aşa-numitul „cryptojacking”, un atac cibernetic care poate deturna puterea de procesare a computerului pentru a extrage criptomonede, care a înregistrat un nivel record în primul trimestru al acestui an, şi dezinformarea.

Sursa – Agerpres.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.