Un bărbat și-a înscenat moartea folosind o cobră ca să încaseze asigurarea de viață de cinci milioane dolari

844

Un bărbat din India a folosit o cobră ca să-și însceneze moartea, pentru a încasa asigurarea de viață de 5 milioane de dolari, scrie Digi24.

Mai exact, el a folosit o cobră cu care a ucis un bărbat sărac, după care a revendicat prin intermediul membrilor de familie 5 milioane de dolari, asigurarea de viață încheiată la o firmă din SUA.

Prabhakar Bhimaji Waghchaure, 54 de ani, se întorsese în India în ianuarie, după ce a trăit în SUA timp de 20 de ani. Pe 22 aprilie, poliția din satul Rajur, districtul Ahmednagar, a primit un raport despre moartea lui Waghchaure.

Cauza morții a fost menționată în dosarele medicale drept „mușcătura de șarpe”. Un localnic, care a pretins că este nepotul mortului, a identificat cadavrul lui Waghchaure.

Dar când firma de asigurări a început să investigheze, autoritățile au descoperit versiuni contradictorii cu privire la cele întâmplate și au descoperit că Waghchaure și-a înscenat propria moarte, potrivit The Independent.

„Firma de asigurare a început să cerceteze în anănunt cererea după decesul lui Waghchaure, deoarece el revendicase în mod fraudulos o asigurare pentru decesul soției, în 2017”, a declarat Manoj Patil, inspector de poliție în Ahmednagar. „Soția lui este în viață… Waghchaure și alți conspiratori au pus la cale un plan elaborat.”

După ce firma de asigurări a contactat poliția locală, ofițerii s-au dus la casa lui Waghchaure pentru a obține mai multe detalii. O vecină a mărturisit că nu știa de nicio mușcătură de șarpe, dar a spus că a văzut o ambulanță în fața casei la acea oră.

Poliția a început să verifice apelurile telefonice ale lui Waghchaure și a descoperit că bărbatul era în viață și că se mutase într-un alt district cu câteva zile înainte de a-și înscena moartea.

Ancheta a stabilit că două dintre rudele presupusului mort l-au găsit pe bărbatul sărac, identificat ca fiind Navnath Yashwant Aanap, în vârstă de 50 de ani, în timp ce alta a procurat o cobră. Waghchaure le-a promis complicilor săi că le va da câte aproximativ 50.000 de euro.

Waghchaure l-a dus pe Aanap într-o locație retrasă, unde i-a cerut unuia din complici să determine cobra să-l muște de degetul de la picior. După moartea lui Aanap, cadavrul a fost dus la reședința lui Waghchaure, unde a fost chemată o ambulanță. Apoi a intervenit nepotul care a identificat cadavrul. După ce a obținut certificatul de deces, a contactat firma de asigurări din SUA pentru a cere asigurarea în numele familiei sale.

Ofițerii de poliție au mai spus că l-a ales pe Aanap pentru că semăna cu el. Poliția l-a arestat pe Waghchaure și cei patru complici ai săi.

Sursa – Digi24.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.