Preotul Constantin Necula despe ce va face la CJSU Sibiu – ”Pot să fac o serie de analize de teren şi apoi să le duc în Comitet”

691

Constantin Necula este primul preot numit consultant în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Sibiu de către prefectul Mircea Dorin Creţu, cu scopul de a ajuta în lupta împotriva pandemiei.

Cunoscutul preot a învins COVID-19 şi s-a implicat constant în a ajuta bolnavii de cancer şi nu numai, fiind un susţinător declarat al medicilor.

„Prin Ordinul Prefectului 540/27.10.2021 a fost numit în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, în calitate de consultant, PC.pr. conf.univ.dr.habil. Constantin Valer Necula, cadru universitar al Universităţii ‘Lucian Blaga’ din Sibiu şi consilier al IPS dr. Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului şi arhiepiscopul Sibiului. Domnul prefect Mircea Dorin Creţu apreciază Înalta Binecuvântare acordată acestei colaborări şi speră ca ea să aducă un plus de încredere şi eficientizare a colaborării interinstituţionale la nivelul judeţului Sibiu”, a transmis miercuri Prefectura Sibiu.

Preotul Constantin Necula a precizat pentru AGERPRES că urmează să se implice activ în ajutorarea medicilor şi autorităţilor şi va respecta decizia Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de a îndruma orice enoriaş să asculte de sfatul medicilor.

„Pot să fac o serie de analize de teren şi apoi să le duc în Comitet (Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu – n.r.). Pot să ascult oamenii mai mult decât au ei posibilitatea să o facă, pentru că ei toţi sunt pe viteză, pe repede înainte. Pot să sprijin colectivele medicale, oricum fac asta de un an de zile, prin telefoane, prin cărţi”, a spus preotul.

Întrebat dacă s-a vaccinat împotriva COVID-19, preotul Constantin Necula a replicat: „Din moment ce am trimis oamenii la medici şi eu m-am consultat cu medicii”.

„Eu, de când a început campania de vaccinare, am spus că soluţia este la medic, nu este nici la preot, nici la vedeta de televiziune, nici la jurnalişti, nici la politicieni. E la medic. (…) Am obligaţia de a avea rezervă (de a răspunde dacă m-am vaccinat sau nu – n.r.), un preot nu spune nici pro vaccin, nici anti vaccin. Dacă menţine hotărârea pe care a luat-o Sinodul, el trebuie să fie neutru în afirmarea lucrului ăstuia”, a explicat părintele Constantin Necula.

Preotul Necula a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2, însă a precizat că a avut o formă care „nu a fost atât de complicată ca la alţii, pe care i-a văzut murind”.

Acesta s-a implicat până acum şi în susţinerea unor ONG-uri în lupta lor cu diverse boli. Spre exemplu, face parte din echipa primului centru de suport oncologic din Sibiu, intitulat ”Casa Sus inima”. De asemenea, preotul Necula este preşedintele Asociaţiei Crucea Albastră, care ajută dependenţii de alcool şi droguri, fiind cunoscut ajutorul dat de el atât acestor pacienţi, cât şi medicilor psihiatri din Sibiu.

Prefectul Mircea Creţu speră că preotul Necula îi va convinge pe credincioşi să se imunizeze contra COVID-19.

„Consider că poate să aducă un plus în această luptă cu pandemia, astfel încât mulţi credincioşi să îşi schimbe concepţia de la a fi anti-vaccinare, la vaccinare, care este singurul lucru care ne va duce la o perioadă mai bună”, a declarat pentru AGERPRES prefectul judeţului Sibiu.

Potrivit datelor comunicate miercuri de către Prefectură, în judeţul Sibiu, de la debutul pandemiei şi până în prezent, au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS-CoV-2 un număr de 35.664 de persoane (451 persoane confirmate în ultimele 24 de ore dintre care 7 reinfectate). Până la data curentă au fost vindecate 28.621 de persoane, iar 1.318 au decedat (8 în ultimele 24 de ore), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08,00 erau spitalizate 467 de persoane, dintre care pe ATI 48 persoane (46 adulţi, 2 copii).

La nivelul judeţului Sibiu, în ultimele 24 de ore, s-au efectuat 909 teste, dintre care 236 RT-PCR şi 673 teste rapide.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.