valeriu gheorghita

Coordonatorul campaniei de vaccinare a făcut vineri precizări cu privire la doza booster pentru persoanele care s-au vaccinat inițial cu vaccinuri poduse de Moderna sau Johnson&Johnson.

Astfel, persoanele care au fost vaccinate la prima schemă cu vaccinul de la Pfizer, de la AstraZeneca și de la Johnson&Johnson și care aleg pentru rapel de la Moderna, vor primi o doză întreagă, iar cei care au fost vaccinați inițial tot cu Moderna vor primi la rapel o jumătate de doză.

Această recomandare intră în vigoare de luni, 1 noiembrie.

De asemenea, au fost făcute recomandări și pentru cei vaccinați inițial cu vaccin de la Johnson&Johnson.

„Am decis în baza recomadărilor și studiilor științifice că toate persoanele care au fost vaccinate cu vaccin de la Johnson&Johnson vor avea recomandare de rapel după minim 6 luni, de primă intenție, cu vaccinuri pe baza de ARN mesager, fie de la Pfizer, fie de la Moderna. În cazul în care se optează penru Moderna, doza va fi întreagă. De asemenea, persoanele care au fost vaccinate cu vaccin de la compania Johnson&Johnson vor putea opta la rapel și pentru a face același tip de vaccin, adică Johnson&Johnson. Prima recomandare este de a face un vaccin pe bază de ARN mesager, dar se permite, la opțiunea pacientului, să se administrreze același tip de vaccin”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Această recomandare se va aplica de luni, 8 noiembrie.

Valeriu Gheorghiță a anunțat că toate instrucțiunile au fost transmise către DSP-uri și către centrele de vaccinare.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu