fotografia anului 2021 este legată de războiul din siria

Fotografia anului 2021 este legată de războiul din Siria și se intitulează „Încercările vieții”. A fost realizată de fotojurnalistul turc Mehmet Aslan, scrie Digi24.

fotografia anului 2021 este legată de războiul din siria

Imaginea, surprinsă la Reyhanli, în provincia turcă Hatay, în apropiere de granița cu Siria, înfățișează o scenă emoționantă cu un tată și un fiu, ambii cu dizabilități, care împărtășesc un moment de tandrețe și bucurie.

Atât bărbatul, cât și fiul său cel mare sunt supraviețuitori ai războiului din Siria. Munzir, tatăl, și-a pierdut piciorul drept într-un bombardament în orașul Idlib, în timp ce se afla într-un bazar.

Fiul său, Mustafa, în vârstă de 5 ani, s-a născut fără mâini și fără picioare din cauza unui sindrom numit tetra-amelia, o boală congenitală. Aceasta a fost cauzată de medicamentele pe care mama sa, Zeynep, a fost nevoită să le ia când era însărcinată, după ce a fost expusă la gaze neurotoxice în timpul războiului din Siria. Mustafa va avea nevoie în viitor de proteze electronice speciale care, din păcate, nu sunt încă disponibile în Turcia.

Fotografia a primit premiul „Fotografia anului”, după ce a fost fost selectată din zeci de mii de imagini din 163 de țări care au concurat la Siena International Photo Awards 2021 (SIPA). Concursul acordă premii pentru 11 categorii.

Puteți urmări aici galeriile foto cu toți câștigătorii din 2021.

Sursa – Digi24.

Ultima oră

Comentariul meu