treisprezece sibieni au luat amendă că n-au purtat masca – unul a fugit din carantină
foto: arhivă

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În ultima zi, treisprezece persoane au fost amendate fiindcă nu au purtat masca de protecție, iar un sibian a luat amendă pentru că nu a stat în carantină.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea regulilor impuse referitoare cu precădere la interdicțiile de circulație, portul măștii de protecție sanitară, programul de funcționare a operatorilor economici, precum și utilizarea certificatelor de vaccinare.

123 de polițiști sibieni au fost angrenați ieri în aceste acțiuni, fiind verificate 878 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 66 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 117 mijloace de transport, din care 4 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.500 de lei, din care 13 sancțiuni în valoare totală de 500 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție sanitară. O sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei i-a fost aplicată unui bărbat în vârstă de 39 de ani, din Bârghiș, pentru nerespectarea măsurii carantinei.

Autoritățile recomandă tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Rezulta ca nu se sanctioneaza in niciun fel nepurtarea mastii in autobuz. Multumim ca ne puneti vietile in pericol. Circul zilnic cu autobuzul. De la inceputul pandemiei am nimerit un singur control al politiei in autobuz. Multumim inca o data pentru rata mare de infectare.