liceul ghibu

Primarul Astrid Fodor a supus aprobării Consiliului Local în ședința din luna octombrie un proiect care vizează extinderea Liceului Onisifor Ghibu de pe strada Bihorului, din cartierul Ștrand.

“Peste 1.000 de elevi urmează cursurile acestei unități de învățământ, la nivel primar, gimnazial și liceal, câteva clase fiind nevoite să țină cursurile după-amiaza. Pentru a elimina învățământul în două schimburi, vom extinde spațiul Liceului, prin construcția unui nou corp în care se vor amenaja încă 9 săli de clasă”, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

liceul ghibu 6

Conform studiului de fezabilitate elaborat, extinderea Liceului se va realiza prin construcția unui corp nou în curtea interioară, în care se vor crea încă 9 săli de clasă, grupuri sanitare și spații tehnice. Clădirea va avea parter și 2 etaje, suprafața desfășurată a acesteia depășind 1.200 mp. Proiectul include și lucrări pentru eficiența termică a clădirii, instalarea sistemelor de protecție la incendiu, amenajarea instalațiilor de utilități, finisajele și amenajarea exterioară, cu zone verzi, alei și mobilier urban. Pentru accesul în acest corp se va crea o nouă intrare dinspre curtea interioară, dotată cu rampă pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

Valoarea estimată a investiției este de 9,32 milioane de lei. Pentru asigurarea finanțării, Primăria Sibiu va depune un proiect pentru a obține fonduri europene nerambursabile în noul cadru financiar.

Proiectul de extindere a școlii Regele Ferdinand și construcție a unei săli de sport a demarat prin emiterea ordinului de începere a lucrărilor în data de 7 octombrie, după ce proiectul tehnic a fost finalizat și s-au obținut avizele necesare.

foto2 proiect scoala ferdinand sibiu

Investiția în valoare 9,86 milioane lei presupune construcția unui corp nou, cu parter și 3 etaje în care se vor amenaja 5 săli de clasă, un laborator de chimie și unul de fizică, o bibliotecă cu sală de lectură și grupuri sanitare. Școala va câștiga astfel o suprafață suplimentară de aproximativ 1.100 mp. Pe acoperișul acesteia se vor instala panouri fotovoltaice care vor acoperi 70% din necesarul de energie termică pentru producerea apei calde, iar iluminatul în clădire va fi de tip LED, eficient energetic.

foto1 proiect scoala ferdinand sibiu

Sala de sport va avea o suprafață de peste 1.300 mp și va fi dotată cu vestiare, săli cu dușuri, grupuri sanitare, un cabinet medical și un depozit pentru materialele necesare desfășurării orelor de sport. Acoperișul zonei de acces în sală va fi amenajat ca terasă înierbată.

Și curtea școlii va fi modernizată, urmând să se amenajeze un teren de handbal și unul de baschet.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Comentariul meu