Foto: presidency.ro

Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu prințul Charles al Marii Britanii, în marja participării la Summitul liderilor mondiali, relatează Mediafax.

Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele și Alteța Sa Regală Prințul de Wales au convenit asupra nevoii de a găsi soluții pentru combaterea schimbărilor climatice și pentru conservarea biodiversității.

Foto: presidency.ro

Klaus Iohannis a punctat faptul că există o legătură strânsă între acestea, pierderea biodiversității agravând schimbările climatice, care afectează, la rândul lor, ecosistemele și speciile.

Președintele României și-a exprimat speranța că reuniunea COP26 de la Glasgow va juca un rol esențial în îmbunătățirea implementării Acordului de la Paris.

„În materie de biodiversitate, păduri și viață sălbatică, România ocupă un loc special în Europa, biodiversitatea țării noastre generând servicii ecosistemice pentru Europa și întreaga lume. (…) România susține Declarația de la Glasgow privind pădurile și utilizarea terenurilor, o inițiativă a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord”, a mai transmis Administrația prezidențială.

Președintele Klaus Iohannis participă, luni, la ceremonia de deschidere a segmentului la nivel înalt al Conferinței Națiunilor Unite privind schimbările climatice (COP26), eveniment organizat în Glasgow, Scoția, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Sursa – Mediafax.ro

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.