Florin Cîțu, Președintele PNL a declarat că au multe lucruri în comun cu PSD.

“Eu cred că am găsit în această seară multe lucruri care pot să ne unească, de exemplu situaţia pe care o vedem astăzi în România şi pentru a găsi soluţii pentru ceea ce avem astăzi în România. Avem o criză în sănătate, în energie şi pentru acestea avem nevoie de un Guvern, de o guvernare stabilă. Dacă vom reuşi împreună cu cei de la PSD să facem acest lucru, este OK”, a spus Cîţu, la Parlament, după întâlnirea echipei de negociere a PNL cu reprezentanţii PSD.

Liderul liberalilor a arătat că primele concluzii ale discuţiilor cu USR şi PSD vor fi prezentate în Biroul Politic Naţional al PNL, care va lua o decizie.

“Noi mergem înapoi la PNL, prezentăm cele două variante cu plusuri şi minusuri şi apoi luăm o decizie”, a afirmat Cîţu.

Discuția cu reprezentanţii PSD a fost una bună, a apreciat el, arătând că a vizat în special proiecte, obiective.

“Am încercat să găsim soluţii la această criză politică. (…) Este prima discuţie. Discuţiile despre funcţii, în special cea de premier, au fost câteva. Au fost câteva variante, unele chiar interesante, cu un premier care să se schimbe o dată la doi ani, dar nu a fost nicio concluzie. (…) Nu s-a discutat despre portofolii şi ministere, s-a discutat foarte mult despre proiecte şi obiective”, a adăugat el.

Cîţu a arătat că liberalii negociază atât cu PSD, cât şi cu USR.

“Românii trebuie să înţeleagă că am ajuns în această situaţie pentru că foştii colegi de coaliţie au plecat de la guvernare, au semnat o moţiune cu cei de la AUR şi apoi au dat jos Guvernul. După aceea nu am reuşit să mai găsim o majoritate în Parlamentul României. PNL a flexibilizat mandatul şi acum caută să găsească o majoritate. Vorbim şi cu cei de la PSD, şi cu cei de la USR”, a mai arătat preşedintele PNL.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu