furt lemne tractor e1608032581846
foto: arhivă

Polițiștii sibienii au oprit în trafic, în Târnava, un tractor cu remorcă, condus de un localnic. Oamenii legii au constatat că remorca  nu era înmatriculată și, mai mult, în ea e afla o cantitate de material lemnos furat din pădure. Bărbatul era însoțit de fiul lui.

„La data de 4 noiembrie a.c., în jurul orei 18:00, pe raza comunei Târnava, polițiștii Secției de Poliție Rurală Axente Sever au oprit pentru control un ansamblu rutier format din tractor și remorcă, ansamblu condus pe strada Mărului de către un localnic în vârstă de 42 de ani, care era însoțit de fiul acestuia, în vârstă de 17 ani”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că remorca nu era înmatriculată sau înregistrată. De asemenea, polițiștii au constatat că cei doi localnici transportau cantitatea de 2,203 mc material lemnos, specia salcâm, fără a deține documente legale de proveniență și transport. Efectuând cercetări în vederea stabilirii provenienței lemnului, polițiștii au stabilit că cei doi ar fi tăiat și sustras materialul din fondul forestier al comunei.

Ca urmare a aspectelor constatate, polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier, furt de material lemnos, respectiv tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate. Materialul lemnos a fost ridicat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Mediaș.

Cercetările continuă la nivelul Secției de Poliție Rurală Axente Sever, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu