FOTO – Primăria Sibiu plantează peste 650 de arbori în cartierele sibiene

2.540

Lucrările de modernizare a cartierului Hipodrom și a cartierului Terezian avansează astfel că, în zonele în care infrastructura a fost finalizată, începem plantarea arborilor și amenajarea spațiilor verzi.

“În fiecare cartier pe care îl modernizăm, ultima etapă este cea a amenajării spațiilor verzi. În această perioadă facem plantări în cartierul Hipodrom I și în Terezian, în zonele în care lucrările de modernizare se apropie de finalizare. În primăvară ne vom ocupa și de cartierul Ștrand pentru că până atunci vom avansa cu modernizarea și în ariile care se mai află în lucru. Eu sper ca sibienii să se bucure de această acțiune și să avem grijă împreună de acești arbori, ca și comunitate.”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.Noiembrie 2021 3

Peste 400 de arbori se plantează în această săptămână în cartierul Hipodrom, în zona delimitată de bulevardul V. Milea – Mihai Viteazu – Luptei – Rahovei. Această acțiune este inclusă în contractul de modernizare a cartierului, constructorul SC Geiger Transilvania având această sarcină.

Noiembrie 2021 4

Paltini de munte și argintii, arțari roșii, mesteceni, carpeni, cireși japonezi, platani, magnolii, tei, arbori de gumă, arbori lalea și stejari roșii vor recrea “perdeaua” de verdeață în acest cartier. Arborii au fost astfel aleși pentru a fi potriviți mediului urban și pentru a crește biodiversitatea speciilor pe care le întâlnim în jurul nostru. Pentru a ne asigura că vor avea un randament de prindere cât mai ridicat, arborii achiziționați au înălțimi cuprinse între 2,5 și 6 metri și o circumferință a trunchiului între 12 și 20 de centimetri.

Noiembrie 2021 8

Se amenajează spațiile verzi și în cartierul Terezian. În zonele în care lucrările sunt aproape finalizate s-au pus în teren peste 4.500 de metri pătrați de gazon rulat, o suprafață de aproape 3500 mp a fost însămânțată cu iarbă, iar 115 de arbori vor fi aduși săptămâna viitoare la fața locului pentru a fi plantați.

Noiembrie 2021 13

În paralel, Serviciul Parcuri și Zone Verzi al Primăriei Sibiu a plantat în perioada 25 octombrie – 1 noiembrie alți 115 arbori în parcul Sub Arini, în parcul Tineretului, în zona parcării din Piața Teatrului și pe aliniamentele stradale. Acțiunea va continua și în următoarele săptămâni.

Noiembrie 2021 16

Cunoaștem probabil cu toții ce înseamnă plantarea unui arbore, beneficiind de pe urma lui în primul rând de un aer de mai bună calitate, pentru că un singur arbore matur va absorbi în decursul vieții, în funcție de specie, între 400 și 800 de kg de CO2 din aerul pe care îl respirăm.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
2 Comentarii
  1. Carcotel scrie

    Ha-ha, auzi ca planteaza arbori…aia o sa fie arbori peste 40 de ani, pana atunci ne frigem cu beton pe beton pe asfalt in zilele de vara 🙂
    PS: Daca ii planteza ca si pe aia de pe dumbravii din fata la unitatea militara (sunt aproape muribunzi toti), mai bine sa se lase de meserie: Sibiu, oras desertic sub vizionara conducere a lu’ Cora!

    1. Marian scrie

      Ii planteaza acum cand e frig afara ca sa nu se prinda si sa inghete. Nu mai bine nu taiau copacii care erau deja? 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.