Un câine abanodant a fost vândut cu 25.000 de dolari în China, în urma unei licitații, conform BBC, preluat de Mediafax.

Un câine din rasa Shiba Inu numit Deng Deng, care fusese abandonat, care a devenit o senzație pe internet în China și a fost vândut la licitație pentru 160.000 de yuani (25.000 de dolari), relatează BBC.

Cățelul a fost părăsit la un centru de dresaj pentru animale de companie în urmă cu șapte ani, iar stăpânul său nu s-a mai întors niciodată.

Un tribunal din Beijing a dispus ca animalul să fie scos la licitație după ce proprietarul nu a putut fi găsit.

Licitația online a stârnit un interes enorm, Deng Deng fiind vândut pentru un preț de 320 de ori mai mare decât prețul cerut inițial, de doar 78 de dolari.

Licitația ar fi trebuit să dureze 24 de ore. Dar a trebuit să fie prelungită cu încă cinci ore, după ce a atras 480 de ofertanți și peste 166.000 de vizualizări.

Impulsionată de creșterea criptomonedei care îi poartă numele, piața pentru rasa Shiba Inu, câini de vânătoare japonezi, a explodat în ultimele luni. Luna trecută, miliardarul Elon Musk a făcut publică o fotografie cu cățelul său Shiba Inu, Floki.

Anunțul și videoclipul pentru licitație au devenit virale pe rețeaua de socializare chineză Weibo, unde mulți utilizatori și-au exprimat compasiunea față de situația dificilă a câinelui.

Identitatea cumpărătorului nu a fost dezvăluită.

 

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.