sora mihai

Filozoful Mihai Șora împlinește duminică, 7 noiembrie, 105 ani. El este unul dintre cei mai vârstnici români. Mai mult, în luna iunie 2021, renumitul filozof a intrat în top 50 cei mai bătrâni oameni din lume.

 

„Sunt momente când cuvintele parcă nu mai au sens pentru că sunt întrecute de intensitatea emoției. Un astfel de moment trăim acum, la 105 ani împliniți astăzi de domnul Mihai Șora! Ce bucurie să trăim emoția Mihai Șora! Mulțumesc domnule Șora pentru lecția de prețuire a ”nimicurilor” profunde ale vieții și ale lumii! Pentru puterea de a crea împotriva a tot ce se împotrivește creației! Pentru puterea de a iubi împotriva a tot ce se împotrivește iubirii! La mulți ani!”, a scris jurnalista TVR Marilena Rotaru, pe Facebook.

Sâmbătă, cu o zi înainte de a împlini 105 ani, Mihai Șora a postat pe Facebook o imagine cu statuia lui George Enescu, cerându-le copiilor să nu mai lipească gumă de mestecat pe monument.

„Dragi prieteni, tocmai am trecut pe la Domnul Enescu să-l salut și să-i dau vești din țara noastră. M-a rugat să le transmit celor mici să fie buni și să nu-i mai lipească etichete pe fotoliu, nici gumă de mestecat pe haine sau în păr. Iar porumbeii să binevoiască să-și caute o toaletă în altă parte. Zi senină tuturor”, a scris Mihai Șora, pe Facebook.

În iunie, Mihai Șora anunța că a intrat în topul celor mai vârstnici oameni din lume. „Scrie domnul Sebastian: „Ați ajuns în top 50 în 𝘭𝘪𝘴𝘵 𝘰𝘧 𝘭𝘪𝘷𝘪𝘯𝘨 𝘤𝘦𝘯𝘵𝘦𝘯𝘢𝘳𝘪𝘢𝘯𝘴, în speță pe locul 49.“

(urmează inimioare). M-am dus iute să verific (știut fiind că nu tot ce zboară pe internet se mănâncă). Și, da, se pare că urc în clasament (condoleanțe familiilor îndoliate), iar japonezii sunt redutabili. Ceea ce vă doresc și dumneavoastră. P.S. Anii de război ar trebui să conteze triplu”, scria Șora, în luna iunie.

Join the Conversation

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Scopul vietii este sa continuie dupa moarte.. poti sa traiesti si 500 de ani.. daca nu te intereseaza de CREATORUL tau, de DUMNEZEU .. este o viata ratata… pentru ca dincolo nu sunt decat doua locuri.. de fericire eterna sau de chin etern.. Domnule FILOZOF unde iti vei petece ETERNITATEA..
    Eu iti doresc sa traiesti nu 500 de ani caci sunt putini in comparatie cu ETERNITATEA.. ci iti doresc sa ai o viata lunga, infinit de lunga .. deci o viata eterna de FERICIRE…. si asta incepe din momentul inceerii unei relatii personale cu DUMNEZEU !