beat volan
foto: arhivă

Doi șoferi au dat nas în nas cu polițiștii în Miercurea Sibiului și în Ocna Sibiului. Aceștia s-au urcat la volan după ce au consumat alcool, iar pentru asta au fost „felicitați” cu un dosar penal.

Primul șofer a fost prins în fata de 7 noiembrie, în jurul orei 00:15, pe DN 1, în localitatea Miercurea Sibiului. „Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului au oprit un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 34 de ani, din județul Alba. Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, ulterior fiind întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Apoi, a doua zi, în jurul orei 00:30, în orașul Ocna Sibiului, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe strada De Mijloc de către un bărbat în vârstă de 56 de ani, din Loamneș. Cu toate că testarea sa alcoolscopică a indicat o valoare de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul a refuzat categoric recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 337 din Codul Penal.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns