Teatrul Gong reinventează povești clasice pentru copiii de azi – Poftiți la „Cei trei purceluși… care sunt patru!”

542

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă, în acest final de săptămână, spectacolul „Cei trei purceluși… care sunt patru!” în regia Evei Labadi. Spectacolul cu păpuși va avea patru reprezentații, după următorul program:

  • vineri, 12 noiembrie, de la ora 18:00
  • sâmbătă, 13 noiembrie, de la orele 11:00 și 18:00
  • duminică, 14 noiembrie, de la ora 11:00

Teatrul „Gong” reinventează povestea celor trei purceluși într-un spectacol muzical și ludic, în clasa purcelușilor constructori: Ginger, Edgar, Bruno și Candid. Mândri absolvenți la festivitatea de înmânare a diplomelor, cei patru purceluși sibieni sunt preocupați să construiască case din materiale naturale și parcuri pentru copii, în locul marilor construcții profitabile precum Cazinoul lupului cel rău, Mr. Wolf. Povestea reinventată după faimosul basm englezesc este o alegorie despre bine și rău, despre lupta dintre ele și despre supremația binelui. Montarea de la Sibiu vorbește și despre lumea contemporană, atât de obsedată de profit și de bani pentru care nu se dă în lături de la nimic, ba chiar distruge locurile de joacă ale copiilor și spațiile verzi, adică elementele esențiale în existența unui om (copilăria și natura) pentru a face loc construcțiilor profitabile. Desigur, toate acestea sunt povestite pe înțelesul celor mici, într-un basm care îmbină magia cu realitatea cotidiană.

Cei patru purceluși vor ajunge pe scena Teatrului „Gong” cu ajutorul unui camion din lemn cu o lungime de 2,70 metri și o greutate de 90 de kilograme. Producția de la Sibiu îmbină tehnica teatrului de umbre cu arta mânuirii păpușilor și jocul actorilor la vedere. Spectacolul se bucură de contribuția unor artiști importanți ca scenograful Dio Zoltán, director artistic al Teatrului Ortiki din Debrecen (Ungaria) și compozitorul Cári Tibor, câștigător al premiului UNITER 2013 pentru muzică în teatru. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Jenő Major, Angela Páskuy, Adrian Prohaska, Andrei Hansel, Claudia Stühler și Daniel Neagu. Spectacolul are o durată de 50 de minute și este adresat copiilor cu vârsta peste 3 ani.

Participarea la eveniment este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății. Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptați de la această regulă.

Prețul unui bilet la oricare din reprezentații este de 12 lei, tarif flexibil. Mai multe detalii despre condițiile de modificare a biletelor flexibile, puteți găsi în regulamentul afișat pe teatrulgong.ro.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.