Sibianul Marcel Manea după ce a ieșit din nou campion mondial la culturism – ”Mi-am dorit foarte mult să câștig”

604

Sibianul Marcel Manea a câștigat pentru a doua oară consecutiv titlul de campion mondial la culturism și fitness. Spune că a fost una dintre cele mai grele competiții la care a participat până acum, dar a ieșit învingător dintre cei peste 1800 de sportivi din toată lumea. În spatele titlului stau luni de pregătire intensă și un program mai strict decât cel de armată.

Anul trecut, Marcel Manea cucerea primul titlu de campion mondial. Anul acesta însă spune că și-a dorit mult mai mult victoria. ”Anul trecut, din cauza pandemiei, au fost mai puțini concurenți. Anul acesta au fost foarte mulți, peste 1800 din peste 85 de țări. Mi-am dorit foarte mult să câștig exact din acest motiv- să demonstrez că și anul trecut am ieșit campion datorită muncii mele și nu pentru că au fost ai puțini. Și am reușit să îmi ating scopul”, spune sibianul.

marcel 2021 4

Care  a fost diferența care i-a adus titlul? ”Forma fizică. Am reușit, datorită antrenamentelor și dietei, să fiu în cea mai bună formă. Și asta s-a văzut. Apoi determinarea. Faptul că mi-am dorit enorm să câștig m-a ambiționat, iar starea de spirit se observă, te pune în evidență”, spune el.

marcel foto 2021 2

Pentru orice sportiv dieta este jumătate, dacă nu mai mult, din planul de antrenament. Pentru Marcel Manea a fost la fel. ”Dieta a fost extrem de strictă. Acest lucru este foarte important, la fel de important ca antrenamentele pe care le făceam de două ori pe zi. Am mâncat pește, ouă, orez, salate, dar numai cu puțină sare, fără niciun fel de alt condiment sau ulei. După concurs mi-am făcut pofta și am mâncat paste și pizza”, spune campionul.

marcel foto 2021 5

După antrenamente intense și mâncare bine cântărită și porționată, Marcel Manea ia o pauză, dar scopul de atins pentru anul viitor este un nou titlu de campion mondial. ”S-a adunat oboseala antrenamentelor, acum sunt în pauză. apoi, probabil primul concurs la care o să particip va fi în primăvară, la Campionatul European. Dar, la fel, și anul viitor mă voi pregăti pentru Campionatul Mondial, pentru a câștiga titlul a treia oară” sunt planurile lui Marcel Manea.

 

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.