black friday

Site-ul altex.ro propus pentru închidere. S-au găsit nereguli la reducerile de black friday de către ANPC.

Potrivit unui comunicat al ANPC, inspectorii au făcut în ultimele zile o verificare a mediului online în ceea ce priveşte modul în care se derulează „Black Friday”, considerat un vârf al promoţiilor anuale.

„Astfel, în data de 9 noiembrie 2021, prin acesarea site-ului www.altex.ro, comisarii ANPC au constatat faptul că operatorul economic promova produse ca fiind la reducere de preţ, fără a aplica reducerile din preţul de referinţă (cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus)”, se arată în comunicat.

Astfel, ANPC susţine că echipele au depistat peste 1.000 de produse cu abateri de preţ, afişate pe site.

„Reprezentanţii Altex au afirmat, cu ocazia discuţiilor pe acestă temă, că ei nu pot fi corecţi într-o piaţă în care nimeni nu e”, au mai transmis reprezenanţii ANPC.

Conform acestora, firma a fost amendată cu 50.000 lei şi a fost propusă, ca măsură complementară, suspendarea activităţii până la încetarea practicii comerciale incorecte.

ANPC anunţă că va informa autorităţile din domeniu, respectiv Consiliul Naţional al Audiovizualului şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică, referitor la abaterile înregistrate, de Black Friday, pentru a se putea preîntâmpina continuarea promovării acestui tip de „reducere de preţ” neconformă.

De asemenea, ANPC va informa organele penale cu privire la cazurile de înşelăciune constatate ca urmare a acestor controale.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns