iohannis 2

Mandatul președintelui Iohannis este presărat pe ici pe colo cu controverse. Una dintre cele mai recente este faptul că în data de 10 octombrie 2021, aflat la Sibiu, la redeschiderea Bisericii Evanghelice, atât Klaus Iohannis, cât și soția sa, au fost filmați fără mască de protecție. Pentru că era obligatorie în orice spațiu, chiar și în aer liber, un sibian a reclamat acest lucru la poliție. Spune că a scris plângerea pentru că legea este egală pentru toți, indiferent de statutul social sau funcție.

Dan Cristian Nicolae este un sibian de 46 de ani. Pe data de 18 octombrie a trimis o plângere către Ministerul de Interne. Semnala faptul că doi cetățeni români, Klaus și Carmen Iohannis, nu au respectat legea. În timp ce se aflau la Sibiu, în centrul orașului, în data de 10 octombrie, nu purtau masca de protecție. Aceasta devenise obligatorie cu o zi înainte, după ce intrase în vigoare hotărârea CJSU în acest sens pentru că rata de infectare trecuse de 6 la mia de locuitori, în ziua cu pricina fiind chiar de 8,5.

Sibianul spune că, deși este vorba despre cuplul prezidențial, măsura amenzii ar fi trebuit luată, la fel ca în alte cazuri similare, descoperite la oameni simpli. Dar, un astfel de „incident„ s-a petrecut în primăvara acestui an, când Raluca Turcan și Daniela Cîmpean au apărut în presă la fel, fără mască. Se aflau pe câmp, dar atunci poliția s-a autosesizat pe baza fotografiilor și le-a amendat pe cele două.

VEZI AICI DETALII DESPRE AMNDA DATĂ LIBERALELOR 

”Eu am depus prima dată plângerea la Minister, de acolo au trimis-o la IGPR, apoi la Sibiu și m-au chemat aici să dau declarație. Am depus plângerea pentru că nu mi se pare normal să nu fie respectată legea, indiferent cine ești. Dacă pe mine mă vedeau fără mască mă amendau. Despre Klaus Iohannis a vuit toată presa, atât la congresul PNL, cât și la evenimentul din Sibiu. Există zeci de fotografii și filmări. Pe Turcan au amendat-o, atunci s-au sesizat din oficiu. Acum de ce nu s-ar aplica aceeași metodă? E exact același lucru. Nu se poate ca tu, șef de stat, de doi ani să ne spui nouă să purtăm mască, să prevenim, iar tu, când lucrul asta e obligatoriu, să ne sfidezi și să nu o faci. În Constituția României se prevede egalitatea cetățenilor în fața legii. să vedem, suntem egali?”, spune sibianul.

Bogdan Trif, fără mască, dar neamendat

Și președintele PSD Sibiu, Bogdan Trif, a postat fotografii cu el, fără mască, în timpul unei slujbe de sfințire a bisericii din Șaroșu pe Târnave, din data de 14 martie 2021. VEZI AICI FOTOGRAFIILE ȘI DETALII Deși se încadrează în aceeași situație ca cea în care au fost amendate Raluca Turcan și Daniela Cîmpean, liderul PSD a rămas fără sancțiune.

 

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

4 Commentarii

Lasă un răspuns

  1. Ora 0 inseamna ora la care incepe ziua, nu ora la care se termina ziua. Daca ordinul se aplica de pe 10 la ora 0, inseamna ca in timpul zilei, cand a fost facuta poza, era deja in vigoare.

  2. Obligativitatea purtarii mastii de protectie in Sibiu a fost impusa in data de 9 octombrie prin hotarare a Comitetului Judetean de situatii de Urgenta, INSA ACEASTA HOTARARE IMPUNEA APLICAREA MASURILOR DIN 10 OCTOMBRIE ORA 0.00 . Presedintele a fost vazut in data de 10 octombie, in timpul zilei, deci inainte de ora 0.00 prevazuta in ordin ca ora de incepere a aplicarii noilor restrictii. INCA CEVA: simion( cu s mic) a fost acum o saptamana cu trepadusii lui la Sibiu sa stranga semnaturi pentru nu se stie ce. A facut live pe facebook. Nici unul nu purtau masca. I-a amendat cineva? PS: asa-i ca daca iti dai datele din buletin cuiva, te poti trezi ca face credit in numele tau? Asa o fi? Ia mai bine cercetati asta, astia care nu aveti de lucru decat sa panditi presedintele si sa il denigrati.

    1. Ora 0 inseamna ora la care incepe ziua, nu ora la care se termina ziua. Daca ordinul se aplica de pe 10 la ora 0, inseamna ca in timpul zilei, cand a fost facuta poza, era deja in vigoare.