valeriu gheorghita

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, susține că persoanele care au obținut în mod fals certificate de vaccinare nu pot fi exonerate de vină.

Valeriu Gheorghiță a fost întrebat ce soluție au persoanele care s-au vaccinat la chiuvetă și acum s-au răzgândit și vor să se imunizeze cu adevărat.

„Nu cred că există cadrul legislativ care să te exonereze de vină”, a fost răspunsul lui Gheorghiță.

Șeful campaniei de vaccinare a mai spus că reintroducerea persoanelor în sistem este o operațiune complicată.

„Asta înseamnă să intri în baza de date, să ștergi persoana respectivă și ulterior să o reintroduci…. Foarte bine ar putea veni o persoană care este vaccinată și care vrea să se mai vaccineze o dată… A decredibilizat campania nu doar pe plan intern, ci și în plan internațional”, a explicat Gheorghiță.

Totuși, autoritățile vor încerca să găsească o soluție.

„Cred că trebuie să ne gândim foarte bine, din punct de vedere epidemiologic pe noi ne interesează ca toate pesoanele să fie vaccinate”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță.

Poliția a început sute de anchete care vizează fenomenul numit „vaccinarea la chiuvetă” în cadrul căruia numeroși cetățeni au obținut certificatul de vaccinare fără a se imuniza.

Comentariul meu

Lasă un răspuns