Centru de colectare a deșeurilor la Agnita – Primăria cedează un teren Consiliului Județean

529

Consiliul Județean Sibiu are în plan accesarea de fonduri europene pentru implementarea unui proiect pentru dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiții de management eficient al resurselor. Proiectul va fi implementat la nivelul întregului județ, iar la Agnita urmează a se construi un centru de colectare a deșeurilor.

Pentru a se putea obține finanțarea, Consiliul Județean Sibiu fiind beneficiarul acesteia, este nevoie să fie proprietarul terenului pe care urmează să se amenajeze centrul. Astfel, 4.887 de metri pătrați și construcțiile de pe acest teren, aflat acum în proprietatea publică a orașului Agnita vor trece în proprietatea publică a județului Sibiu, după ce proiectul va fi adoptat de consilierii județeni.

”Proiectul menționat se realizează și beneficiază de avantajele implementării în cadrul întregului
județ, inclusiv în cadrul unității administrativ teritoriale Agnita. Având în vedere importanța realizării proiectului menționat pentru întreg județul Sibiu, proiect a cărui implementare aduce beneficii pentru mai multe UAT-uri de pe raza teritorială a județului Sibiu, bunul ce face obiectul proiectului de hotărâre este de interes public județean.
Pentru execuția lucrărilor aferente proiectului, Județul trebuie să dețină un drept real asupra imobilului, în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, cu modificările și completările ulterioare precum și cu cerințele de eligibilitate referitoare la asigurarea terenurilor aferente investițiilor din cadrul programului de finanțare”, se arată în proiectul de hotărâre.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.