brad
Foto Arhivă

Sărbătorile de iarnă se apropie, iar Sibiul se pregătește cum se cuvine. După un an 2020 când chiar dacă Piața Mare a fost decorată de Crăciun, atmosfera de pandemie a fost una tristă, anul acesta lucrurile revin la normal. Se pare că Târgul de Crăciun se va ține (VEZI DETALII AICI), iar după ce a început montarea luminițelor, vine și rândul celor doi brazi din centrul orașului.

Conform contractului încheiat de Primăria Sibiu, atât bradul din Piața Mare, cât și cel din Piața Mică, trebuie montați până la finalul săptămânii. Asta după ce instalarea cupolei de lumini din Piața Mare a început deja de două zile. VEZI AICI IMAGINI

După centrul orașului iluminatul festiva va fi instalat, începând de săptămâna viitoare pe bulevarde și pe principalele artere ale orașului.

”În centrul istoric, pe lângă șirurile luminoase, ornamentele pe stâlpi sau pe streșinile caselor, în Piața Mare și respectiv Piața Mică se vor instala în aceeași perioadă și cei doi brazi de Crăciun. Ornamente de tip nou se vor instala în Piața Unirii și pe bulevardul Corneliu Coposu. Iluminatul festiv se va pune în funcțiune cel târziu la finele lunii noiembrie”, spune Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Anul acesta, pentru înlocuirea instalațiilor stricate și achiziționarea celor noi, administrația locală a cheltuit aproape 500.000 de lei.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Participă la discuție

1 Commentariu

Comentariu

  1. conul de plastic si scheletul de tablă de la scandia se numesc brazi de Craciun? Ah da, si vacutele sunt mov.