Spitalul Județean Sibiu cere zece milioane lei pentru echipamente și dotări necesare în lupta cu Covid 19

453

Spitalul Județean Sibiu a identificat o posibilitate de a obține finanțare europeană nerambursabilă pentru echipamente și materiale necesare în lupta împotriva coronavirusului. Valoarea proiectului s-a modificat ca urmare a schimbării cursului euro și a unei erori de calcul a prețului unui produs. Noua valoare, micșorată, trebuie să treacă din nou de votul consilierilor județeni.

La nivel european s-a deschis o linie de finanțare pentru „Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19”. Spitalul Județean Sibiu a identificat astfel oportunitatea de  obține fonduri nerambursabile. Și-a propus să achiziționeze echipamente, reactivi și consumabile, cu ajutorul cărora poate asigura ”un act medical de calitate prin diminuarea timpului de reacție în tratarea persoanelor infectate cu COVID -19 și, implicit, în scăderea numărului de persoane infectate și a deceselor cauzate de infecția cu SARS – COV 2”, după cum se arată în proiectul supus aprobării consilierilor județeni. Banii vor fi folosiți și la evaluarea, extinderea, reabilitarea sau
modernizarea infrastructurii instalațiilor electrice, de fluide medicale și de ventilație și tratare a aerului precum și instalarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii, cu acoperire totală, în vederea obținerii ca rezultat a unui răspuns util și eficient al sistemului medical public la criza COVID -19.

Valoarea inițială a proiectului a fost calculată în luna septembrie, dar aceasta s-a modificat din cauza schimbării cursului euro, dar și din cauza prețului pentru un produs calculat greșit. Astfel, noua valoare este de 10.532.275,80 lei(TVA inclus), compusă din:
– 10.418.814,59 lei – echipamente, reactivi şi consumabile
– 63.189,01 lei – audit financiar
– 9972,2 lei – informare şi publicitate
– 40.300 lei – salarii

Pentru ca proiectul să fie depus din nou pentru finanțare, noua valoare trebuie aprobată de consilierii județeni.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.