VIDEO FOTO Se închide unul din cele mai cunoscute restaurante ale Sibiului – Patronul Lili’s: ”Am fost păcălit”

10.288

Întreabă orice sibian unde e Lili’s și va ști să te îndrume. Asta înseamnă că localul este unul dintre cele mai cunoscute din oraș, fiind deschis de 12 ani. Mai exact a fost deschis 12 ani, pentru că de câteva zile a tras obloanele. Și nu din cauza certificatului verde, ci din cauza unor procese cu proprietarul imobilului. Patronul restaurantului și-a luat absolut toată investiția făcută de el și a plecat în altă parte.

Se închide unul din cele mai cunoscute restaurante ale Sibiului

Jurgen Faff, patronul Lili’s, spune că este extrem de supărat. ”Sunt supărat, cum să nu. Trebuie să închidem pentru că, pe scurt, am fost păcălit. După 12 ani în care am investit în acea clădire, undeva la 300.000 de euro, când am venit nu erau nici WC-uri, mi-am luat la fel, absolut tot, și am plecat. Dacă am pus un calorifer, l-am luat”, spune patronul.

Lilis 06 Lilis 04

Mai pe lung, povestea este despre niște procese între Jurgen Faff, chiriașul clădirii și proprietarul acesteia. Patronul spune că procesul de evacuare este suspendat. Dar, la această fază s-a ajuns în urma unor procese care au durat ani de zile. ”Acum 12 ani am venit aici în chirie. Am făcut un contract de comodat cu drept de preempțiune(chiriașul are dreptul de face primul o ofertă atunci când imobilul se pune în vânzare). Atunci imobilul era pe numele unui domn, văr al fostei șefe de la comisia de retrocedări. Contractul acesta l-am făcut după ce am mers la notar pentru a cumpăra casa dar am aflat că este o revendicare în instanță pe ea. Între timp am mers la Primărie să reînnoim autorizația de funcționare și am aflat că nu se poate pentru că are alt proprietar. Am aflat că noul proprietar e doamna fostă șefă a comisiei de retrocedări. Iar când am dat-o în judecată am aflat că de fapt semnătura de pe contractul de închiriere nu era a fostului proprietar, contractul nu a fost semnat în prezența mea. Și uite așa după ani de procese am ajuns să fiu dat afară. Dar, procesul de evacuare este suspendat, ceea ce înseamnă că ne mai judecăm”, spune Jurgen Faff.

Lilis 12 Lilis 10

Un nou Lili’s

Patronul restaurantului spune însă că în curând va deschide o nouă locație în zona scărilor de pe strada Turnului ”O să deschidem acolo ceva, acum facem actele. Va avea tot Lili în denumire”, dezvăluie Jurgen Faff. Acesta este cel care a pus pe picioare prima companie aeriană sibiană- Fly Lili, care a primit deja certificatul de operator aerian. CITEȘTE AICI DETALIILE ȘI POVESTEA AFACERISTULUI 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
7 Comentarii
 1. Octavian scrie

  Dnl Jürgen un țepar și a găsit nașul,fiecare sac cu petecul lui!

 2. Z scrie

  Dar sa nu uitam declarațiile dansului la adresa angajaților, cu acel ultimatum sa se vaccineze
  Karma is a bitch

 3. Marcel scrie

  Tot doamna respectiva cred că i-a dat. Casele și lui Iohannis!😁

  1. Florică scrie

   Mă bucur ca ne-am scapat de un sas zgârcit si idiot!!

 4. curios scrie

  no care-i doamna? de ce nu-i da numele?

  1. Costel Luca scrie

   Irimie Cornelia

   1. Cet scrie

    Multumesc
    E coincidenta?
    CORNEL IRIMIE, şef de sector al Academiei R.S. România, director adjunct ştiinţific al Muzeului Brukenthal:

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.