targ craciun

După un an de pauză din cauza pandemiei, Târgul de Crăciun revine în Piața Mare din Sibiu. Cu restricții, căsuțe mai puține, fără concerte sau trenuleț pentru copii, dar cu aceeași atmosferă de sărbătoare. Organizatorii promit că acesta este elementul care nu va lipsi. Sibienii sunt încântați că pentru mai mult de o lună și jumătate orașul va vibra din nou a sărbătoare și se va simți spiritul Crăciunului.

VEZI AICI TOATE DETALIILE ORGANIZĂRII TÂRGULUI 

Târgul de Crăciun se va deschide în 26 noiembrie și va putea fi vizitat până în 2 ianuarie, anul viitor. Pentru a crea mia mult spațiu, numărul de căsuțe a fost redus la 80 față de 120 câte erau în alți ani. Se va putea intra cu certificat verde, iar spațiul va fi delimitat cu garduri. Înăuntru vor avea acces 2500 de persoane, adică 30% din capacitate. Cu toate restricțiile sibienii spun că sunt încântați că târgul revine în Piața Mare și vor veni, cu siguranță, în special pentru cei mici. Asta chiar dacă anul acesta trenulețul și pista de carting nu vor mai fi amplasate, tocmai pentru a nu se crea înghesuială. ”Este foarte bine că se ține. Aici vin și turiști din toată țara. Vaccinați, trecuți prin boală, foarte bine…o să vin cu nepoții, cum să nu”, spune o sibiancă.

[fvplayer id=”282″]

Principalele atracții vor rămâne în Piața Mare, cum ar fi roata sau patinoarul, care la rândul lui va putea primi patinatori la 30% din capacitate. ”Târgul în sine nu va avea de suferit. Cine vine în Piață va avea parte de o experiență, felul în care l-am amenajat a fost astfel încât să nu lipsească celor care s-au obișnuit cu el ceva. Asta a fost pentru noi important. Să nu fie o ediție de compromis sau de improvizație. noi sperăm la un Târg de Crăciun așa cum ne-am obișnuit, dar adaptat. e important să învățăm să funcționăm”, spune Andrei Drăgan, organizatorul Târgului de Crăciun.

Organizatorii îi roagă pe cei care vor veni la Târg să își organizeze vizitele astfel încât să se evite momentele de aglomerare, iar pentru ca accesul să se facă ușor să aibă pregătite certificatele verzi.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns