Spitalul din Cisnădie a primit cinci concentratoare de oxigen

661

Cinci concentratoare de oxigen au ajuns, luna aceasta, la Spitalul Orășenesc Cisnădie, fiind livrate de pompierii militari din cadrul ISU Sibiu. Echipele au transportat, totodată, mănuși de protecție, seringi, teste rapide și măști pentru Direcția de Sănătate Publică și pentru Serviciul Județean de Ambulanță.

„Evoluția negativă a pandemiei Covid-19 la nivel județean a impus aplicarea unei serii de măsuri și restricții generate de creșterea exponențială a cazurilor persoanelor confirmate cu virusul Sars-Cov-2 și implicit de creșterea cazurilor de natură medicală .
Activitatea pompierilor militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, orientată constant în sprijinul și în slujba cetățeanului s-a adaptat situației contextuale prin implicarea activă în toate demersurile necesare protecției cetățenilor realizate de toate instituțiile cu rol esențial în gestionarea la nivel județean a pandemiei cu Covid-19. Astfel, în această perioadă autospecialele de serviciu ISU Sibiu au acordat sprijin echipelor de vaccinare prin transportul organizat la cetățenii programați și au asigurat aprovizionarea și distribuirea necesarului de materiale de protecție și aparatură către spitale și Direcția de Sănătate Publică Sibiu”, spune Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.
Începând cu data de 01.11.2021, s-au transportat și distribuit materiale de protecție către Spitalul din Cisnădie, DSP Sibiu și SAJ Sibiu. Către Spitalul Orășenesc Cisnădie au fost livrate cinci injectomate și cinci concentratoare de oxigen de cinci litri. Către Direcția de Sănătate Publică Sibiu au fost livrate 300 mănuși de protecție, 140.000 de seringi (1 ml) și 20.000 de seringi (3ml), ace rezervă (150 000), 3.500 de teste rapide, 10.000 l de ser fiziologic, 5.000 de măști de protecție tip FFP2, 1.000 de măști de protecție tip FFP3 și 20.000 tampoane alcoolizate. De asemenea, către Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu au fost livrate 1.500 de teste rapide.
„Totodată, în actualul context epidemiologic, pompierii militari acorda o atenție sporită în activitatea de prevenire și control în cadrul unităților sanitare, pentru evitarea unor posibile tragedii, care să îngreuneze gestionarea situației actuale. În următoarea perioadă  pompierii militari din cadrul ISU Sibiu, vor continua să sprijine necondiționat toate acțiunile întreprinse la nivelul județului Sibiu fie ele de natura medicală sau administrativă, pentru gestionarea cât mai eficientă și promptă a pandemiei COVID-19”, spune Alina Voina.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.