manele frauda italia 640x400 1
Sursă foto: Captură video/ repubblica.it

Izabela Stelica în vârstă de 31 de ani, care stă în Italia fără forme legale, s-a filmat într-un clip postat apoi pe Tok Tok cu mai multe bancnote, ascultând manele. Imaginile au fost preluate de presa italiană și mai apoi s-a pornit o anchetă pe urmele româncei. 

 

Cotidianul La Repubblica a preluat imaginile. „Ea este fără adăpost, dar apare în videoclipurile de pe profilul ei Tik Tok, plină de bani. Bancnote de cincizeci și o sută de euro sunt arătate de Izabela Stelica, o româncă de 31 de ani, în ritm de cântece arabe”, notează ziarul italian.

Femeia este una dintre cele 16 persoane arestate de polițiștii din Cremona care, coordonate de parchetul din Milano, au dejucat o escrocherie de 60 de milioane de euro cu fonduri din ajutoare sociale.

[better-wp-embedder width=”100%” height=”400px” download=”all” download-text=”” url=”http://” /]

Folosind mai multe centre de asistență socială din Milano, administrate de un italian, grupul de români a depus mii de cereri de venituri pentru cetățenie folosind numele cetățenilor români, inclusiv a unei femei decedate.

„Un fenomen penal organic și unitar cu numeroase solicitări transmise fiscului din Milano, în care subiecții pretindeau în mod fals că locuiesc la Italia”, susține judecătorul de instrucție

15 milioane de euro au încasat românii, după ce au planificat o escrocherie ce urma să le aducă în total aproximativ 60 de milioane de euro.

Românii s-au prezentat la oficiile sindicale care intermediază dosarele pentru ajutoarele sociale cu documentele a sute de români, oameni care nu au fost niciodată în Italia. Angajații au acceptat documentele, unii fiind amenințați, alții mulțumindu-se că pentru fiecare dosar procesat primeau din partea statului câte 10 euro, relatează Corriere della Sera.

Comentariul meu

Lasă un răspuns