brad piata mare 6

Sărbătorile de iarnă sunt aproape, astfel că în centrul orașului de pe Cibin au loc pregătiri intense. A fost montată cupola de lumini, căsuța lui Moș Crăciun și-a făcut și ea loc în Piața Mare, iar acum a fost amplasat și bradul de Crăciun. Ne mai despart mai puțin de două săptămâni până când va începe și vestitul târg, astfel că în mijlocul urbei se simte atmosfera festivă.

[fvplayer id=”300″]Bradul de Crăciun a fost amplasat luni în Piața Mare. Încă de la primele ore ale dimineții a început montarea acestuia și umplerea lui cu globulețe.

Bradul va fi împodobit și montat, iar de marți sibienii și turiștii îl vor putea admira și fotografia.

Bradul artificial măsoară 24 de metri înălțime și 9-10 metri lățime la bază, are un aspect natural și culoarea verde. Acesta este alcătuit din peste 2.400 de crenguțe și a fost livrat împreună cu ornamentele specifice: peste 5.000 de globuri argintii, aurii și roșii, ghirlande luminoase cu lumină albă și rece și o stea tridimensională în vârf.

Miercuri va fi montat și bradul din Piața Mică, cel care în anul 2018 a fost amplasat în Piața Mare.

CITEȘTE ȘI: Este oficial – Târgul de Crăciun de la Sibiu are loc anul acesta! 

După montarea celor doi brazi, se vor pune și ornamentele atât în centrul orașului, cât și pe arterele principale. „În centrul istoric, pe lângă șirurile luminoase, ornamentele pe stâlpi sau pe streșinile caselor, în Piața Mare și respectiv Piața Mică se vor instala în aceeași perioadă și cei doi brazi de Crăciun. Ornamente de tip nou se vor instala în Piața Unirii și pe bulevardul Corneliu Coposu. Iluminatul festiv se va pune în funcțiune cel târziu la finele lunii noiembrie”, spunea Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu, la finalul săptămânii trecute.

CITEȘTE ȘI: Centru de vaccinare în Căsuța lui Moș Crăciun 

Anul acesta, pentru înlocuirea instalațiilor stricate și achiziționarea celor noi, administrația locală a cheltuit aproape 500.000 de lei.

Comentariul meu

Lasă un răspuns