Amenzi de 7.000 de lei într-o singură zi la Sibiu pentru cei care nu au stat în carantină

533

Polițiștii și jandarmii continuă să acționeze integrat în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În cursul zilei de marți au fost aplicate amenzi de 7.000 de lei persoanelor care nu au respectat măsura carantinei.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea regulilor impuse referitoare cu precădere la interdicțiile de circulație, portul măștii de protecție sanitară, programul de funcționare a operatorilor economici, precum și utilizarea certificatelor de vaccinare.

„95 de polițiști sibieni au fost angrenați ieri în aceste acțiuni, fiind verificate 865 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 30 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 113 mijloace de transport, din care 14 mijloace de transport în comun”, anunță reprezentanții Prefecturii Sibiu.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.000 de lei. Trei persoane au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 7.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei. Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani, din Copșa Mică, amendată cu suma de 5.000 de lei, respectiv un tânăr în vârstă de 25 de ani, din Netuș și un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Bazna, sancționați cu câte 1.000 de lei fiecare. Alte 9 persoane au fost avertizate în scris pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție sanitară.

În data de 16 noiembrie, jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării interdicțiilor impuse în această perioadă. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș. Pe timpul desfășurării acțiunilor au fost verificate 11 certificate verzi, 22 de persoane și 6 operatori economici. În urma verificărilor efectuate, nu au fost situații care să genereze aplicarea de sancțiuni contravenționale.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.