dna

Un angajat al Direcției Naționale Anticorupție este acuzat de luare de mită, după ce ar fi cerut 15.000 de euro pentru a-și face treaba. După negocieri, a acceptat 12.000 de euro în două tranșe, de la un antreprenor care urma să încheie cu DNA un contract cofinanțat de OLAF.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au decis reținerea pentru 24 de ore, începând de marți, a lui Nicolae Răzvan Despa, specialist în cadrul DNA, acuzat de luare de mită.
Procurorii DNA spun că în perioada 15 septembrie 2021 – 16 noiembrie 2021, Nicolae Răzvan Despa ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 15.000 euro și, după mai multe „negocieri”, ar fi acceptat promisiunea sumei de 12.000 euro (plătibilă în două tranșe), în legătură cu îndeplinirea unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu.
„Concret, banii respectivi ar fi fost pretinși în legătură cu un contract de achiziție publică pe care omul de afaceri intenționa să îl încheie cu Direcția Națională Anticorupție în cadrul proiectului „Continuarea dezvoltării capacității tehnice a D.N.A în investigarea infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale U.E” cofinanțat de OLAF în cadrul programului Hercule III Technical Asistance. (…) La data de 16 noiembrie 2021, inculpatul Despa Nicolae Răzvan a primit de la omul de afaceri 30.000 de lei (echivalentul a 6.000 euro), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, arată DNA într-un comunicat transmis miercuri.
Angajatului DNA i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, iar miercuri urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns