prematuri sectie sibiu

Miercuri este Ziua Mondială a Prematurității, iar ea este sărbătorită și la Sibiu, în Maternitatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Aici au fost îngrijiţi de la începutul anului şi până în prezent 265 de copii prematuri.

„Într-un film de animaţie celebru, unul dintre personaje afirmă că: ‘Viaţa merită sa fie trăită doar dacă ai fost iubit de un copil’. Îl completăm şi spunem că merită trăită, la fel de mult, oferind iubire copiilor. Şi ce viaţă plină de iubire are personalul SCJU Sibiu care îngrijeşte copiii prematuri! Pentru că deşi sunt fragili, aceşti copii exprimă putere, voinţă şi multă iubire. Iar cei care-i îngrijesc simt asta în fiecare clipă. Şi le răspund în aceeaşi măsură! Cu multă dragoste! Să ne unim aşadar gândurile şi să le transmitem iubire tuturor copiilor prematuri, aşa cum fac zilnic, cei care au grijă de ei oferindu-le cel mai frumos cadou: şansa la viaţă. Şi care, azi, 17 noiembrie, de Ziua Mondială a Prematurităţii, i-au sărbători pe micuţii ‘eroi’ din Maternitatea SCJU Sibiu!”, este mesajul medicului neonatolog Maria Livia Ognean, publicat pe pagina de Facebook a spitalului din Sibiu, anunță Agerpres.
Potrivit şefului Secţiei Clinice de Neonatologie de la SCJU Sibiu, „în întreaga lume, 1 din 10 copii se naşte prematur şi aceasta înseamnă aproximativ 15 milioane de copii pe an în întreaga lume. În anul 2020, la Maternitatea SCJU Sibiu au fost îngrijiţi 313 prematuri – fie născuţi în cadrul unităţii fie transferaţi de la alte maternităţi din ţară, iar în anul curent, numărul prematurilor îngrijiţi este, până în prezent, de 265”.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns